WELL BEING FITNESS

H 24χρονη yogi με το τεχνητό πόδι που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα


Αφροδίτη Σακκά

7 Απριλίου 2017

kelseykoch.jpg

Διαβάστε εδώ: Αυτή είναι η άσκηση που μπορεί να αντιστρέψει τη διαδικασία της γήρανσης

Γεννημένη χωρίς οστό της κνήμης, η Koch δέχθηκε ακρωτηριασμό μέσα από το γόνατο στο αριστερό της πόδι, όταν ήταν μόνο 9 μηνών. Η Koch λέει πως μεγάλωσε με προσθετικό πόδι που έδειχνε ρεαλιστικό αλλά δεν ήταν κατάλληλο για άσκηση. "Είναι εύκολο να σε επηρεάσει το τι λέει ο κόσμος και θέλει [ένα προσθετικό] να δείχνει ως φυσιολογικό γίνεται," λέει η Koch στο SELF. "Είναι ένα υπέροχο πόδι -έχει δέρμα, έχει δάχτυλα, τα έχει όλα- αλλά δεν είναι λειτουργικό για δραστηριότητες όπως yoga και τρέξιμο."

Η Koch ανακάλυψε τη yoga στα 22 της, όταν άρχισε να δουλεύει με έναν personal trainer για να καταπολεμήσει την σκολίωση, που προκλήθηκε από τον ακρωτηριασμό της. O προπονητής της, της πρότεινε τη yoga. Το ρεαλιστικό προσθετικό της πόδι, έκανε τις πρώτες της προσπάθειες δύσκολες, εξαιτίας του βάρους και της ακαμψίας του. Οπότε, ο προπονητής της πρότεινε να το αλλάξει με ένα προσθετικό με λεπίδα για τρέξιμο, ένα πιο ελαφρύ μοντέλο σχεδιασμένο για γυμναστική. 

Ωστόσο, μέχρι να καταφέρει να κάνει τις στάσεις που έχουν τα πόδια πάνω από το κεφάλι, πήρε καιρό. "Πρέπει να είσαι προσεκτικός με το πόσο εξασκείσαι και να δώσεις πραγματικά χρόνο και προσπάθεια σε αυτό για να δεις τα οφέλη," λέει η Koch.

Συμπλήρωσε 200 ώρες σε training yoga τον Μάρτιο του 2016 και λίγο αργότερα άρχισε να διδάσκει yoga σε ένα κοντινό κέντρο αθλητισμού -ωστόσο ονειρευόταν να ανοίξει το δικό της studio. Κάτι που έγινε πραγματικότητα στις αρχές του 2017.

Τα μαθήματα στο Serenity Yoga, όπως λέγεται, προορίζονται για ανθρώπους με όλες τις ανάγκες, αλλά ξεκινώντας τον Μάιο, η Koch θα κάνει ένα workshop για ανθρώπους με ακρωτηριασμούς. 

Το κύριο μήνυμα που θέλει να στείλει η Koch στους followers της στο Instagram και στους μαθητές της στη yoga είναι: "Every body is a yoga body," λέει. "Απλά επειδή μπορεί να είστε διαφορετικοί με κάποιους τρόπους δεν σημαίνει πως δεν μπορείτε να κάνετε yoga ή πως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα."

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.