WELL BEING FITNESS

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει πώς μπορούμε να γυμναστούμε με μία μόνο καρέκλα


Ιωάννα Κολιακουδάκη

11 Δεκεμβρίου 2020

Η Yoga & Pilates Teacher Ιωάννα Κολιακουδάκη μάς δείχνει πώς μπορούμε να γυμναστούμε με μία μόνο καρέκλα

Όλοι γνωρίζουμε ότι η άσκηση κάνει καλό στην υγεία. Διατηρεί το βάρος υπό έλεγχο, δυναμώνει τους μύες και μας κρατάει δραστήριους. Όμως, γνωρίζετε ότι μπορεί επίσης να σας κάνει και πιο ευτυχισμένους; Είναι αλήθεια. Γιατί αν ασκήστε τακτικά, θα παρατηρήσετε ότι έχετε λιγότερο άγχος και νιώθετε πιο χαρούμενοι. Κάτι που το έχουμε ανάγκη κυρίως αυτή την περίοδο που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι. 

Ας δούμε παρακάτω μερικά οφέλη της άσκησης, όχι σωματικά, αλλά ψυχικά…

Νιώθετε πιο ευτυχισμένοι. Όταν ασκείστε απελευθερώνονται κάποιες χημικές ουσίες, όπως είναι η ντοπαμίνη, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τα συναισθήματα της ευτυχίας και της ευχαρίστησης. Πιο συγκεκριμένα η ντοπαμίνη έχει την ιδιότητα να μεταφέρει μηνύματα από το ένα νευρικό κύτταρο στο άλλο προκαλώντας ικανοποίηση, ευχαρίστηση και ευφορία. Και ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσουμε την παραγωγή της, είναι η σωματική δραστηριότητα.

Δεν έχετε άγχος. Όταν κάνετε μια σωματική δραστηριότητα, διώχνετε μακριά όλες σας τις ανησυχίες της ημέρας και έχετε λιγότερο στρες. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και μειώνονται οι ορμόνες που σας προκαλούν άγχος. Και λιγότερο στρες ισούται με μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Βελτιώνεται η αυτοπεποίθησή σας. Η καλή φυσική κατάσταση μπορεί να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και να βελτιώσει τη θετική εικόνα που έχετε για το σώμα σας. Ανεξάρτητα από το βάρος, το μέγεθος, το φύλο ή την ηλικία, η άσκηση μπορεί να αυξήσει γρήγορα την αυτοπεποίθησή σας. 

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα νιώσετε άγχος, θλίψη ή ότι δεν θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι, πατήστε play στο παρακάτω video και η ζωή σας θα γίνει πιο φωτεινή και χαρούμενη.

https://www.youtube.com/watch?v=ilMPVzrrUoU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0A0D29g-TkC0AU3h5pj4TENvYF9AjMGovMct2O5UvIEgUabiasPXoq9nY


Ιωάννα Κολιακουδάκη, Yoga & Pilates Teacher. Δασκάλα εκπαιδευτικών προγραμμάτων Yoga 200 & 300 ωρών. Ιδιοκτήτρια του The Tree Of Life Center. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.