WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 απλοί τρόποι για να γίνετε πιο συμπαθείς στους άλλους


JTeam

31 Ιανουαρίου 2022

3 απλοί τρόποι για να γίνετε πιο συμπαθείς στους άλλους
Omar Lopez on Unsplash
Ένα πολύ χρήσιμο άρθρο, ειδικά για τους πιο εσωστρεφείς

Είναι ορισμένοι άνθρωποι που έχουν αυτό το «κάτι». Μπαίνουν σε έναν χώρο και φέρνουν θετική ενέργεια, τους συμπαθούμε από το πρώτο δευτερόλεπτο χωρίς καν να προσπαθήσουν. Είναι χαρισματικοί.

Παρακάτω, θα δούμε 3 tips που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε εξίσου συμπαθητικοί -ειδικά αν είμαστε εσωστρεφείς και δυσκολευόμαστε με τις δημόσιες σχέσεις.

Ορατότητα

Είναι σημαντικό να μας βλέπουν οι άλλοι. Να σχολιάζουμε τις αναρτήσεις των φίλων μας στα social media. Να ανοίγουμε την κάμερά μας στα Zoom meetings, να πηγαίνουμε γυμναστήριο ίδια ώρα κάθε μέρα για να συναντήσουμε τους ίδιους ανθρώπους. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνουμε το πρώτο βήμα για να μας συμπαθήσουν.

Ερωτήσεις

Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ερωτήσεις, όταν συμμετέχουμε σε μία συζήτηση. Έτσι, βάζουμε στο επίκεντρο τους άλλους, δείχνουμε ότι εκτιμάμε τις απόψεις και τις εμπειρίες τους. Φαίνεται ότι έχουμε διάθεση να ακούσουμε και μας ενδιαφέρει η γνώμη τους, άρα γινόμαστε πιο συμπαθητικοί.

Χαμόγελο

Όχι, δεν εννοούμε το «χαμογέλα και λίγο» που λένε άνδρες στη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών, όταν είναι λιγότερο κοινωνικές απ’ όσο εκείνοι θα ήθελαν. Το χαμόγελο, όμως, όταν μας βγαίνει αυθόρμητα, μας κάνει να φαινόμαστε πιο ανοιχτοί και προσιτοί, πιο ικανοί σε συνεντεύξεις για δουλειά και πιο σίγουροι για τον εαυτό μας. Άρα, πιο συμπαθητικοί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.