WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

6 σημαντικές ερωτήσεις για τον σύντροφό σου που πρέπει να ξέρεις τις απαντήσεις


JTeam

2 Μαρτίου 2022

6 σημαντικές ερωτήσεις για τον σύντροφό σου που πρέπει να ξέρεις τις απαντήσεις
pexels
Γνωρίζοντας τις απαντήσεις, μπορείς να βοηθήσεις με πολλούς τρόπους τη σχέση σας.

Το πιο πιθανό είναι ότι γνωρίζεις πολλά για τον σύντροφό σου. Ή, μήπως όχι; Σίγουρα ξέρεις τι καφέ πίνει, τι τον κάνει να χαμογελάει, τι τον τσαντίζει, τι του αρέσει να κάνετε μαζί αλλά πάντα υπάρχουν περισσότερα που μπορείς να μάθεις για εκείνον.

Είναι σημαντικό να ξέρεις την απάντηση σε μερικές καίριες ερωτήσεις για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, σύμφωνα με τους ειδικούς, γιατί έτσι θα μπορέσεις να εξηγήσεις πιο εύκολα αντιδράσεις και συμπεριφορές του. Και όταν καταλάβεις το γιατί, θα μπορέσεις να έρθεις πιο κοντά σου και να κατανοήσεις καλύτερα τα συναισθήματά του, φέρνοντάς σας πιο κοντά.

Οι ερωτήσεις, για τις οποίες πρέπει να έχεις απάντηση, είναι οι εξής:

1. Με τι χαιρόταν σαν παιδί;

Είτε ήταν μια απλή βόλτα στη θάλασσα, είτε τα επιτραπέζια, αυτό που του έδινε χαρά στο παρελθόν έχει ισχυρή σύνδεση με το παρόν. Σύμφωνα με τους ειδικούς: «Το παρελθόν εμφανίζεται στις στιγμές που ζούμε τώρα καθώς τείνουμε να επαναλαμβάνουμε εμπειρίες, με τις οποίες νιώθαμε οικεία και άνετα».

Επίσης, το ίδιο σημαντικό είναι να ξέρεις τι του προκαλούσε πόνο και λύπη καθώς εξαιτίας αυτού, μπορεί να έχει αναπτύξει μηχανισμούς άμυνας που σε κρατούν σε απόσταση. Σημασία έχει να δείχνεις ενσυναίσθηση και να ξεπερνάτε μαζί κάθε δύσκολη φάση.

2. Ποια γλώσσα αγάπης μιλάει;

Ο Gary Chapman, σύμβουλος γάμου έχει μιλήσει στο βιβλίο του για τις πέντε γλώσσες της αγάπης, αναλύοντας τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους εκφράζουν οι άνθρωποι τα συναισθήματά τους. Πρέπει να ξέρεις ποια από αυτές τις γλώσσες χρησιμοποιεί στη σχέση σας ο σύντροφός σου. Αν δηλαδή του αρέσει να μιλάει με λόγια επιβεβαίωσης, αν σου αφιερώνει ποιοτικό χρόνο, αν επιλέγει να σου κάνει δώρα ή επιλέγει πράξεις φροντίδας ή αν προτιμάς να επικοινωνεί μαζί σου μέσω της σωματικής επαφής.

3. Ποιες είναι οι πιο αγαπημένες του αναμνήσεις;

Αν γνωρίζεις ποιες αναμνήσεις τον κάνουν ευτυχισμένο, τότε μπορείς να χτίσεις νέες και να εξελίσσεστε παράλληλα μες στη σχέση. Με αυτόν τον τρόπο, καλλιεργείς τα πιο όμορφα συναισθήματα και δημιουργείτε μαζί νέες εμπειρίες και βιώματα.

4. Ποιον θα καλούσε σε περίπτωση ανάγκης;

Αν συνέβαινε κάτι σοβαρό, σε ποιον θα απευθυνόταν; Μέσα από αυτή την ερώτηση, θα είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις ποιοι άνθρωποι έχουν πραγματική αξία στη ζωή του, έτσι θα μπορέσεις να τον ανακαλύψεις καλύτερα και να έρθεις πιο εύκολα κοντά του.

5. Πόσο τον ενθάρρυναν σαν παιδί;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πώς τον αντιμετώπιζαν οι γονείς του και τι είδους αντιμετώπιση λάμβανε από εκείνους γιατί έτσι θα μπορέσεις να καταλάβεις πόση αυτοπεποίθηση έχει. Η αυτοεικόνα που έχουμε, κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της σχέσης μας και ο τρόπος που φερόμαστε στον εαυτό μας κρίνει και το πώς συμπεριφερόμαστε στη σχέση μας.

6. Τι βρίσκεται στη μελλοντική τους λίστα;

Αν γνωρίζεις την απάντηση, θα μπορέσεις πιο εύκολα να του κάνεις εκπλήξεις και να οργανώσεις ταξίδια που θες να κάνετε μαζί. Κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρά του, έρχεσαι πιο κοντά στα θέλω και τις ανάγκες του που δεν αποκλείεται να ανακαλύψεις ότι είναι ίδιες με τις δικές σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.