WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Θυμήσου αυτές τις φράσεις για να βάζεις όρια στις άβολες συζητήσεις


JTeam

17 Οκτωβρίου 2022

Θυμήσου αυτές τις φράσεις για να βάζεις όρια στις άβολες συζητήσεις
pexels
Θα θέσουν όρια απέναντι σε κάθε αμήχανη ερώτηση

Σίγουρα βρέθηκες κάποτε σε μια άβολη συζήτηση είτε με συνάδελφο, είτε με κάποιον φίλο, είτε με ένα πρόσωπο από την οικογένειά σου. Το κλειδί σε κάθε περίπτωση είναι να ξέρεις πώς να θέτεις τα όρια σου και το πρώτο βήμα είναι να ξέρεις καλά τον εαυτό σου ώστε να ανταποκρίνεσαι με επιτυχία σε διαφορετικές συμπεριφορές.

Επειδή ωστόσο αντιλαμβανόμαστε πως μπορεί να μην έχεις πάντα την όρεξη, τον χρόνο και την ενέργεια για να βάζεις όρια, σου βρήκαμε εκείνες τις φράσεις που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να οριοθετηθείς χωρίς κόπο κάθε φορά που οι άλλοι νιώθεις ότι σε παραβιάζουν.

@kami_orange 7th of my top 40 favorite #boundary phrases as an #actuallyautistic #boundarycoach ♬ original sound - Kami Orange

Η TikToker Kami Orange παραθέτει σε ένα video μερικές από τις πιο αποτελεσματικές φράσεις αν και εξηγεί ότι δεν λειτουργούν σε κάθε περίπτωση και σχέση.

Οι φράσεις που μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις σύμφωνα με την ίδια, είναι οι παρακάτω. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τις φιλτράρεις πρώτα για να δεις αν ταιριάζουν στην περίπτωσή σου:

- Είναι περιττό αυτό που λες.

- Δεν έχω χρόνο γι' αυτό.

- Ας το συζητήσουμε μετά από λίγες ώρες αφού θα έχουμε σκεφτεί καλύτερα και οι δύο.

- Δεν είμαι υποχρεωμένος/η να σου στείλω.

- Δεν θα λειτουργήσει σε μένα.

- Αυτό δεν είναι για συζήτηση.

- Ξέρω ότι πιστεύεις πως είναι αστείο αλλά δεν είναι.

- Γιατί το είπες αυτό;

- Γιατί με ρωτάς κάτι τέτοιο;

- Πιστεύεις ότι αυτό αρμόζει στη συζήτησή μας;

- Μπορείς να μου εξηγήσεις τι θεωρείς αστείο πάνω σε αυτό;

Φυσικά, ο στόχος δεν είναι να απομνημονεύσεις όλες τις παραπάνω προτάσεις αλλά να δημιουργήσεις τον απαραίτητο χώρο ανάμεσα σε σένα και το πρόσωπο με το οποίο νιώθεις αμήχανα και άβολα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.