WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι εορταστικές συνήθειες που σε εξουθενώνουν (και δεν παίρνεις χαμπάρι)


JTeam

17 Δεκεμβρίου 2022

Οι εορταστικές συνήθειες που σε εξουθενώνουν (και δεν παίρνεις χαμπάρι)
Unsplash/Roberto Nickson
Αυτά που κάνεις κάθε χρόνο και τελικά σε επιβαρύνουν ψυχολογικά

Βρισκόμαστε πλέον μόλις λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και μπαίνουμε σε έναν ρυθμό αγορών, άγχους, εξόδων, προγραμματισμών και λοιπά.

Και να το άγχος από το πουθενά ενώ εσύ περνάς καλά και ανυπομονείς για αυτές τις μέρες που θα συναντηθείς με φίλους και οικογένεια ή επειδή θα έχεις λίγο χρόνο για ξεκούραση και self care. Είναι όμως σημαντικό να ξέρεις τι από όλα αυτά σου προκαλεί έξτρα βάρος, ώστε να το έχεις στο μυαλό σου και να το μειώσεις όσο μπορείς.

Οι αγορές των δώρων

Δεν έχει καμία σημασία αν λατρεύεις τα ψώνια. Όταν νιώθεις ότι πρέπει να πάρεις δώρα σε εορτάζοντες, στα παιδιά, τα βαφτιστήρια και τον σύντροφό σου, και πρέπει να κάνεις και την εύστοχη επιλογή, δεν γίνεται να μην στρεσάρεσαι. Ειδικά όταν έχεις να πάρεις πολλά.

Κανονίζεις αποδράσεις

Είναι εξαιρετική στιγμή να φύγεις από την καθημερινότητα, έστω και για λίγο. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεις τις σωστές μέρες, να κάνεις κράτηση, πράγμα δύσκολο αυτές τις μέρες. Έχεις επίσης να ετοιμάσεις βαλίτσες και να έχεις κάνει ήδη τις σωστές αγορές.

Πάρα πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις

Είναι αυτή η στιγμή που καταλαβαίνεις ότι έχεις πει ναι σε πολλά πάρτι, συναθροίσεις και εξόδους, αλλά είναι περισσότερα από όσα αντέχεις. Μετά θυμάσαι ότι θέλεις να ξεκουραστείς τις γιορτές και να περάσεις ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Προσοχή με τις υποσχέσεις που δίνεις.

Άβολοι συγγενείς

Το κλασικό χριστουγεννιάτικο έθιμο είναι τα εορταστικά τραπέζια με συγγενείς που είτε αντιπαθούμε, είτε έχουμε μία περίεργη δυναμική στη σχέση. Μπορεί να αγαπάς τη μαμά σου, αλλά να σου σπάει τα νεύρα. Κάνε λοιπόν αυτό που αντέχεις και μην φορτώνεις τον εαυτό σου με ενοχές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.