WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Διαταραχές ύπνου: Το τεστ που θα σου δείξει αν έχεις και εσύ


JTeam

10 Ιανουαρίου 2023

Διαταραχές ύπνου: Το τεστ που θα σου δείξει αν έχεις και εσύ
Οι διαταραχές ύπνου διακρίνονται σε 2 βασικές κατηγορίες, τις δυσυπνίες και τις παραϋπνίες

Είναι πολύ διαφορετικός ο ύπνος σε κάθε άνθρωπο. Άλλοι κοιμούνται εύκολα και ελαφριά, άλλοι δύσκολα βαριά, άλλοι χρειάζονται 6 ώρες ύπνου, ενώ για άλλους το 9ωρο είναι αναγκαίο. Το ίδιο ισχύει και για τις διαταραχές στον ύπνο. Πρόκειται για ένα ευρύ φάσμα διαταραχών, και στον καθένα μπορεί να εκδηλωθεί με διαφορετικούς τρόπους. Όπως επίσης και οι αιτίες μπορούν να ποικίλλουν.

Οι διαταραχές ύπνου περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα νοσολογικών οντοτήτων, οι οποίες χαρακτηρίζονται από δυσκολία στην έλευση του ύπνου ή στα στάδια αυτού. Διακρίνονται σε 2 βασικές κατηγορίες, τις δυσυπνίες και τις παραϋπνίες. Γνωστές σε όλους μας διαταραχές ύπνου είναι η αυπνία, η υπνοβασία και οι εφιάλτες, ενώ υπάρχουν και άλλα πιο σπάνια σύνδρομα.

Jenny.Gr

Πως μπορούμε λοιπόν να μάθουμε αν οι δυσκολίες στον ύπνο μας οφείλονται σε διαταραχή ύπνου ή σε κάποια άλλη αιτία; Το παρακάτω τεστ μπορεί να σου δώσει μια ακριβής απάντηση αν πάσχεις από κάποια διαταραχή ύπνου ή όχι:

Sleep Test

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.