WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Πόσο υψηλό EQ έχεις; Το τεστ που θα σου πει την αλήθεια


JTeam

7 Απριλίου 2023

Πόσο υψηλό EQ έχεις; Το τεστ που θα σου πει την αλήθεια
pexels
Σε τι επίπεδα έχεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη;

H συναισθηματική νοημοσύνη (EQ) είναι πολύ πιο ισχυρή, σύμφωνα με τους ειδικούς, από το IQ και μπορεί να γίνει φανερή από τη γλώσσα του σώματός, μέχρι τις λέξεις που επιλέγουμε. Τα στοιχεία είναι εκεί και το μόνο που χρειάζεται, είναι να τα παρατηρήσει κανείς.

Τα άτομα με υψηλό δείκτη EQ έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αν συγκαταλέγεσαι ανάμεσά τους, τότε τα γνωρίζεις ήδη. Πώς θα ανακαλύψεις όμως κατά πόσο έχεις εξελίξει το EQ σου και πόσο δρόμο έχεις ακόμη μέχρι να το αναπτύξεις κι άλλο;

Τα άτομα με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη ξέρουν να αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους πέρα από το να υπερηφανεύονται για τα δυνατά τους σημεία. Αυτό απορρέει φυσικά από την έντονη αυτοπεποίθηση που είναι χαρακτηριστικό τους ενώ νοιάζονται για τα άτομα γύρω τους και είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν όταν ο άλλος έχει ανάγκη ακόμη κι αν δεν τον γνωρίζουν καν. Αυτό μάλιστα θεωρείται ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των ατόμων με ενσυναίσθηση και συνεπώς με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

Παράλληλα, ακολουθούν το ένστικτο και τη διαίσθησή τους και εμπιστεύονται πάντα τον εαυτό και τα συναισθήματά τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπολογίζουν τους άλλους αλλά ξέρουν πάντα πως είναι προτιμότερο να στηρίζονται στην κρίση τους γιατί πολύ απλά πιστεύουν στον εαυτό τους, όπως και στις δυνάμεις τους.

Αν θες να ανακαλύψεις τα επίπεδα του EQ σου, μπορείς να κάνεις το τεστ εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.