WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Filler episode: Η μέρα που χρειαζόμαστε όλοι, κι ας φαίνεται βαρετή


JTeam

16 Ιουνίου 2023

Filler episode: Η μέρα που χρειαζόμαστε όλοι, κι ας φαίνεται βαρετή
Unsplash/artyom kim
Οι μέρες που είναι εξίσου σημαντικές με εκείνες όπου συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη δουλειά, άγχος, δραστηριότητες. Δεν θα έπρεπε όμως. Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στο να κάνουμε κάτι και να μην χαλαρώνουμε πραγματικά, που οι μέρες χωρίς υποχρεώσεις μάς φαίνονται βαρετές.

Κι όμως, είναι εντελώς νορμάλ να υπάρχουν μέρες που το μόνο που κάνεις είναι να πηγαίνεις στο σούπερ μάρκετ ή να πίνεις καφέ στο μπαλκόνι ρεμβάζοντας. Είναι το filler episode της ζωής σου, που εξηγείται ως εξής. Είναι η μέρα σε μία σειρά ή ταινία που δεν συμβαίνει τίποτα κοσμοϊστορικό. Κανείς δεν ερωτεύεται, μετακομίζει ή παίρνει προαγωγή.

Είναι τα επεισόδια που δεν συμβαίνει κάτι τρομερό, αλλά απεικονίζουν την απλή καθημερινότητα που έχουμε όλοι. Το θέμα είναι ότι μάς συμβαίνει, αλλά δεν τη χαιρόμαστε όσο θα έπρεπε. Γιατί υπάρχουν για κάποιο λόγο. Για να μην δούμε πολύ κόσμο, να μείνουμε μόνοι με τον εαυτό μας, να κάνουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και να μην σκεφτόμαστε τι έχουμε να κάνουμε αύριο στη δουλειά.

Ένα διάλειμμα από το άγχος, χωρίς να σημαίνει ότι θα βγεις ή θα πας σε κάποιο μεγάλο πάρτι. Μπορεί όμως και να το κάνεις. Το θέμα είναι να δέχεσαι με χαρά αυτές τις μέρες, γιατί αυτές είναι που σου δίνουν ενέργεια για εκείνες με τις σπουδαίες αλλαγές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.