WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Gaslighting: Τα ζώδια που τείνουν να σε κακοποιούν συναισθηματικά


JTeam

15 Ιουλίου 2023

Gaslighting: Τα ζώδια που τείνουν να σε κακοποιούν συναισθηματικά
pexels
Μήπως υποψιάζεσαι ότι έχεις ένα τέτοιο άτομο στη ζωή σου;

Το gaslighting σε περίπτωση που δεν το έχεις ζήσει ποτέ (και μακάρι), προέκυψε από την ταινία του 1944 με τίτλο Gaslight. Η υπόθεση αφορά τις προσπάθειες ενός άνδρα να αποσπάσει από τη γυναίκα του σημαντικά περιουσιακά της στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα την κάνει να αμφισβητήσει τη λογική της, αρνούμενος γεγονότα, πράξεις και λόγια που της είπε.

Πρόκειται για μια μορφή συναισθηματικής κακοποίησης και χειραγώγησης που συμβαίνει σε καταχρηστικές σχέσεις. Είναι ένας ύπουλος, και μερικές φορές συγκεκαλυμμένος, τύπος συναισθηματικής κακοποίησης όπου ο θύτης έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τις κρίσεις και την πραγματικότητά του θύματος, το οποίο μπορεί να καταλήξει να αναρωτιέται εάν είναι ψυχικά ασταθές.

Τα ζώδια που τείνουν να σου κάνουν gaslighting, είναι τα παρακάτω σύμφωνα με τα άστρα:

Δίδυμοι

Το συγκεκριμένο ζώδιο παρόλο που λατρεύει την επικοινωνία, δυσκολεύεται να λύνει τα προβλήματά του. Ασκεί έντονη κριτική και θα σου κάνουν gaslighting μόνο και μόνο για να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση. Το χειρότερο είναι ότι δεν θα νιώσει καν άσχημα για τη συναισθηματική χειραγώγηση που σου κάνει.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός θέλει πάντα να ασκεί έλεγχο. Αν τον πληγώσεις, τότε θα κάνει τα πάντα για να εξουσιάσει πάνω σου και να πάρει το πάνω χέρι. Δεν θα διστάσει να σε βγάλει τρελό, εκτοξεύοντας ψέματα και παίζοντας παιχνίδια με το μυαλό σου.

Ζυγός

Ο Ζυγός δεν θα παραδεχτεί ποτέ τα λάθη του δεν θα αναλάβει ποτέ τις ευθύνες των πράξεων του. Έτσι προτιμά να σε χειρίζεται και να σου κάνει gaslighting με τον χειρότερο τρόπο. Κάπως έτσι είναι από εκείνα τα ζώδια που προτιμούν να σε αφήσουν να ζεις στο σκοτάδι παρά να παραδεχτούν ότι φταίνε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.