WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 3 φράσεις που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά σε μια ερωτική σχέση


JTeam

23 Σεπτεμβρίου 2023

Οι 3 φράσεις που κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά σε μια ερωτική σχέση
Pexels
Οι φράσεις που κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό

Οι σχέσεις των ανθρώπων είναι δύσκολες και θέλουν δουλειά. Δεν μπορεί να αφήσεις μια σχέση στο έλεός της και να μη τη φροντίζεις ή να συμπεριφέρεσαι όπως θέλεις σκεπτόμενος ότι δεν θα υπάρχουν επιπτώσεις. Εκτός όμως από αυτά υπάρχει και κάτι πιο «ύπουλο» που μπορεί να απειλήσει μια ερωτική σχέση. Τι είναι αυτό; Μα φυσικά ο τρόπος που μιλάς στον/στην σύντροφό σου. Εκεί φαίνονται πολλά για τον χαρακτήρα σου και ο άλλος αργά ή γρήγορα θα φύγει τρέχοντας αν πεις κάτι που δεν του αρέσει. Και αυτά που σίγουρα δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια σχέση είναι οι παρακάτω 3 φράσεις.

Jenny.Gr
Pexels

1. «Πάντα κάνεις αυτό» ή «ποτέ δεν κάνεις εκείνο»

Κλασικές γενικεύσεις, που μόνο στόχο έχουν να εκνευρίσουν τον άλλον και να τον κάνουν να αισθανθεί ενοχές. Δεν μπορείς να βάζεις όλες τις συμπεριφορές στο «ίδιο» καλάθι και να κριτικάρεις τόσο έντονα και τόσο γενικά. Μπορείς να πεις για αλλαγή «Εκτιμώ πραγματικά όταν κάνεις αυτό, αλλά μήπως θα μπορούσες να κάνεις και εκείνο;». Ξεκίνα με το εγώ και όχι με το εσύ, που μοιάζει με επίθεση.

2. «Δεν με νοιάζει»

Αν δε σε νοιάζει, τι κάνεις ακόμα εδώ τότε; Αυτή η φράση δείχνει έλλειψη καλοσύνης, φροντίδας και ενσυναίσθησης. Καλό θα ήταν να μην την πεις ποτέ.

3. «Δεν πειράζει, δεν έχει σημασία»

Ναι, κάποια στιγμή θα το πεις και θα το εννοείς, αλλά αυτό θα γίνει σπάνια. Συνήθως η φράση αυτή έχει περιφρονητική σημασία και ο σύντροφός σου το καταλαβαίνει. Αντί για αυτό πες «Βρίσκομαι σε δύσκολη θέση, θα ήθελα σε παρακαλώ να με βοηθήσεις».

Και πάντα να λέτε ευχαριστώ, όσο και αν αγαπιέστε, όσο και αν θεωρείς ότι δεν υπάρχει λόγος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.