WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι


JTeam

7 Αυγούστου 2024

5 κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι
Unsplash/Irina Rudnik
Αυτές είναι οι συνήθειες των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων στον κόσμο

Πολλές φορές οι άνθρωποι πιστεύουμε ότι η αγορά ενός νέου σπιτιού ή προαγωγή στη δουλειά ή ακόμα και η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου, θα μας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία. Θεωρούμε πως κυρίως τα υλικά αγαθά, είναι αυτά που φέρνουν τελικά τη χαρά που αναζητούμε στη ζωή.

Στην πραγματικότητα, η ευτυχία είναι μια δεξιότητα, όχι μια περίσταση. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει όταν φτάσεις σε έναν προορισμό, αντιθέτως είναι κάτι που εξασκείται, κάτι που «χτίζεται». Γι΄αυτό και οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι εξασκούνται ενεργά στο να είναι ευτυχισμένοι, δεν περιμένουν πότε θα αισθανθούν ευτυχισμένοι, αλλά καθημερινά κάνουν βήματα για να φτάσουν πιο κοντά στη δική τους χαρά. Γιατί, για να είμαστε ευτυχισμένοι, πρέπει να εξασκούμαστε κάθε μέρα για να αλλάξουμε το μυαλό μας.

Εάν αναζητάς την ευτυχία στην καθημερινότητα, τις σχέσεις και τη ζωή, αυτές είναι οι συνήθειες των πιο ευτυχισμένων ανθρώπων στον κόσμο.

Λένε «όχι» σε ό,τι δεν τους δίνει χαρά

Εάν πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει πράγματα απλώς και μόνο επειδή δεν αισθάνεσαι άνετα με το να λες «όχι», ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις έναν νέο τρόπο σκέψης. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στον εαυτό τους αρνούμενοι κάθε εκδήλωση ή χάρη που θα έκαναν μόνο από υποχρέωση, και το κάνουν χωρίς να αισθάνονται άσχημα. Βεβαιώσου, λοιπόν, ότι κάθε «ναι» που λες είναι αληθινό και θα σου φέρει ευτυχία.

Δίνουν προτεραιότητα στην υγεία τους

Δεν χρειάζεται να είσαι λάτρης της γυμναστικής ή της απόλυτα υγιεινής διατροφής για να είσαι ευτυχισμένος, αλλά το να τροφοδοτείς το σώμα και τον εγκέφαλό σου με πολλά θρεπτικά συστατικά και να κινείσαι συχνά είναι βασικοί παράγοντες για τη συνολική ευτυχία σου. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι συντονίζονται και ακούν το σώμα τους, ενώ γνωρίζουν ότι η σύνδεση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την υγεία.

Δεν παίρνουν τα πράγματα προσωπικά

Δεν χρειάζεται να περνάς τον χρόνο σου υπεραναλύοντας, ανησυχώντας για πιθανά αποτελέσματα που δεν είναι πραγματικότητα ή να σκέφτεσαι πώς νιώθουν οι άλλοι για σένα. Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν σπαταλούν πολλή ενέργεια, περιττό πόνο και πληγωμένα συναισθήματα. Εάν έχεις την τάση να παίρνεις τα πράγματα προσωπικά, προσπάθησε να θυμίσεις στον εαυτό σου ότι η συμπεριφορά των άλλων συνήθως αποδίδεται στους ίδιους και δεν έχει καμία σχέση με σένα.

Αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους

Οι άβολες συζητήσεις και οι δύσκολες καταστάσεις μπορεί να φαίνονται πιο εύκολο να τις κρύψεις κάτω από το χαλί παρά να τις αντιμετωπίσεις, αλλά οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους. Είτε μοιράζονται τα συναισθήματά τους με τον σύντροφό τους, είτε αντιμετωπίζουν μια παρεξήγηση στη δουλειά τους, είτε διαγράφουν μια επίφοβη εργασία από τη λίστα με τις εκκρεμότητές τους, οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι κατακτούν τα πράγματα που διαφορετικά θα βάραιναν το μυαλό τους.

Δεν ανταγωνίζονται κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό τους

Το πιο σημαντικό είναι ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους και δεν ανταγωνίζονται κανέναν άλλο. Με τη συνεχή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς και τη συνεχή πίεση να κάνουμε περισσότερα, δεν είναι περίεργο που πέφτουμε θύματα του «παιχνιδιού» της σύγκρισης. Ωστόσο, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι προσπαθούν να είναι καλύτεροι από ό,τι ήταν χθες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.