WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Η ψυχολογία της νύφης


20 Ιουλίου 2013

Το άγχος πριν το γάμο αποτελεί συχνό φαινόμενο.

Πρόκειται για κάτι πολύ φυσιολογικό αφού μιλάμε για μια μεγάλη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Η απόφαση για αλλάγη για κάτι νέο, είναι φυσικό και αναμενόμενο να δημιουργεί ανασφάλεια, αβεβαιότητα και πολύπολοκες σκέψεις. Οι γνώστες σ΄όλους δεύτερες σκέψεις. Δεν χρειάζεται να νιώθετε άσχημα γι' αυτές και να ανησυχείτε. Ο κάθε άνθρωπος μπροστά σε ένα νέο βήμα και κάτι καινούριο νιώθει φόβο. Για αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείξετε ψυχραιμία για να αποβάλλετε τον πανικό.

Όταν προσπαθήσετε να διαχειριστείτε το άγχος και τους φόβους σας, θα δείτε πως έρχονται οι απάντησεις που θέλετε σχετικά με το αν η επιλογή σας είναι σωστή ή όχι. Υπερβολές, δραματοποιημένα σενάρια και πάνικος είναι ότι πρέπει για να σας χαλάσουν τόσο τη διάθεση όσο και μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής σας.

Το φιλικό και οικογειακό περιβάλλον παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς σας επηρεάζει είτε θετικά, είτε αρνητικά. Ο ιδανικός συνδυασμός συμπεριλαμβάνει ηρεμία, κατανόηση και υποστήριξη, αγαπή και πολύ δόση χιούμορ. Είναι πολύ σημαντικό το περιβάλλον να μην σας επιβαρύνει με δικές του απόψεις, πιστεύω ακόμα και λάθη.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε εσείς και ο σύντροφός σας ποιες παραδόσεις, ήθη και έθιμα θέλετε. Το να εγκλωβίστειτε μόνοι σας στα πρέπει των άλλων δεν ωφελεί. Αντιθέτως, δημιουργεί πίεση και άγχος. Είναι η ζωή σας και το τελευταίο λόγο τον έχετε εσείς και μόνο. Ακόμα, και λάθος να κάνετε θα ξέρετε ότι το έχετε επιλέξει εσείς. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.