WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τεχνικές για να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις μακριά


6 Μαΐου 2015

Δεν υπάρχουν πλέον πολλοί άνθρωποι, που να μην έχουν άγχος στη καθημερινή τους ζωή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να σας κυριεύουν οι αρνητικές σκέψεις και πολλές φορές να καταλήγουν να κατατρώνε τη ψυχή σας. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που η αϋπνία και οι διαταραχές στη διάθεση είναι συχνά φαινόμενα στην εποχή μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν εστιάσει στο πώς οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του μυαλού τους και να διώξουν μακριά τις δυσάρεστες σκέψεις.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Binghamton, διαπίστωσε ότι όσοι πηγαίνανε για ύπνο αργά, είχαν υψηλότερα επίπεδα των αρνητικών σκέψεων, σε σχέση με εκείνους που πέφτανε νωρίς στο κρεβάτι. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που κοιμούνται για μικρότερες χρονικές περιόδους συνολικά. Δοκιμάστε να κοιμάστε τις σωστές ώρες και σταδιακά θα νιώθετε πιο ήρεμοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μία άλλη μέθοδος εξουδετέρωσης των αρνητικών σκέψεων είναι να συζητάτε με τον εαυτό σας, αλλά να έχετε σαν σκοπό, να επικεντρώνεστε σε θετικά πράγματα. Αυτή η τεχνική θα βελτιώσει τη διάθεση σας και θα νιώσετε περισσότερη ευγνωμοσύνη για όσα έχετε αποκτήσει. Αν όμως, δίνετε έμφαση στα αρνητικά πράγματα, τότε θα προσδοκάτε το χειρότερο και θα ανοίξετε έναν φαύλο κύκλο που είναι δύσκολο μετά να κλείσει.

Χρησιμοποιείστε τη καθοδηγούμενη χαλάρωση για να καθαρίσει το μυαλό σας και να φύγουν οι δυσάρεστες σκέψεις. Όταν τα αρνητικά συναισθήματα σας κυριεύουν εστιάστε στην αναπνοή σας και φέρτε στο μυαλό σας όμορφες εικόνες. Όταν βρείτε τη σκηνή που σας κάνει να νιώθετε όμορφα, κρατήστε την στο μυαλό σας και προσπαθήστε να χαλαρώσετε όλους τους μύες.

Αναπνεύστε με σκοπό. Οι τεχνικές αναπνοής είναι ένας καθιερωμένος τρόπος, για να προωθήσει τη χαλάρωση και την ελαχιστοποίηση του στρες. Παρόμοια με την καθοδηγούμενη χαλάρωση, η ιδέα είναι να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο πρότυπο, το οποίο εστιάζεται στο σώμα σας και διώχνει  μακριά τις σκέψεις που σας ενοχλούν. Η αναπνοή επίσης, επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό, γι αυτό και μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ήρεμοι.

Χαλαρώστε με μουσική. Η μουσική είναι ένας άλλος τρόπος, για να διώξετε την αρνητικότητα από τη ζωή σας και να ηρεμήσετε. Μια πρόσφατη ανασκόπηση διάφορων μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, η μουσικοθεραπεία βοηθάει τους ανθρώπους με διαταραχές του ύπνου, όταν χρησιμοποιείται με συνέπεια. Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά η πραγματική μουσικοθεραπεία γίνεται από εξουσιοδοτημένους επαγγελματίες σε κλινικό περιβάλλον για συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι η υγεία και η ευεξία. Ωστόσο, η μουσική μπορεί επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την αυτο-χαλάρωση στο σπίτι. Αν προτιμάτε να κάνετε μια δοκιμή μόνοι σας, τότε επιλέξτε κάποια κατευναστική μουσική χωρίς στίχους, όπως κομμάτια της φύσης, instrumentals ή κλασσική μουσική. Βάλτε τα και επικεντρωθείτε στους ήχους και στον ρυθμό, κρατώντας την αναπνοή σας ήρεμη. Θα μπορούσατε επίσης, να ακούσετε αισιόδοξα τραγούδια και να τα τραγουδήσετε δυνατά, το σίγουρο είναι ότι όλες οι αρνητικές σκέψεις θα φύγουν μακριά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.