WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Single του Αγ. Βαλεντίνου; 6 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι


Κλέλια Φατούρου

10 Φεβρουαρίου 2022

Single του Αγ. Βαλεντίνου; 6 λόγοι που πρέπει να χαίρεσαι
pexels/michelle leman
Κάνε focus σε όλα τα θετικά του να είσαι single αυτή την περίοδο

Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται τόσο σοβαρά. Είναι μία μέρα σας όλες τις άλλες και ο καθένας την περνά όπως θέλει.

Αν εσύ είσαι single και νιώθεις ότι η μοναξιά γίνεται πιο απειλητική εξαιτίας μίας ρομαντικής γιορτής, εγώ είμαι εδώ για να σου υπενθυμίσω την αξία του να είσαι single. Όλα αυτά που κερδίζεις και δύσκολα θα έβλεπες αν ήσουν σε σχέση αυτή τη στιγμή.

Ξοδεύεις λιγότερη ενέργεια

Ο έρωτας και η συντροφικότητα είναι υπέροχα πράγματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας τρώνε ενέργεια. Οι σχέσεις δεν είναι εύκολο πράγμα και καλείσαι να εξηγήσεις, να συμβιβαστείς και να μπεις στη θέση ενός άλλου ανθρώπου. Όλα αυτά δεν υπάρχουν όταν είσαι single. Ο χρόνος είναι όλος δικός σου και τον αφιερώνει όπως και όπου θες.

Έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου

Όταν είσαι single, βλέπεις πιο ξεκάθαρα αυτά που θες ή δεν θες από μία σχέση. Έχεις χρόνο να αναλογιστείς όλα αυτά που δεν λειτούργησαν σε προηγούμενες σχέσεις και ξέρεις πώς θα μπεις στην επόμενη. Μπορεί όμως και να βλέπεις ότι προτιμάς τη single ζωή και να αποφασίσεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο.

Πιο ανοιχτή στις αλλαγές

Η ζωή μας στέλνει διάφορες επιλογές και εμείς αποφασίζουμε με βάση τον τρόπο ζωής μας. Πόσο εύκολα θα άλλαζες πόλη ή χώρα αν είχες μία σχέση; Πόσο παρορμητική θα ήσουν αν είχες σκεφτεί και έναν σύντροφο;

Δεν δίνεις πουθενά λογαριασμό

Κάθε απόφαση που παίρνεις επηρεάζει εσένα και μόνο. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς πότε θα πάρεις άδεις προκειμένου να συμπίπτει με του συντρόφου σου. Δεν δίνεις αναφορά για το πού θα πας απόψε και με ποιον. Δεν χρειάζεται να συμβιβαστείς στο debate βουνό ή θάλασσα.

Δεν σου ταιριάζουν οι σχέσεις

Έχει φτάσει η ώρα που πρέπει να σταματήσουμε να προσδιοριζόμαστε μέσα από την ερωτική μας ζωή. Είναι οκ αν θες να είσαι single για πάντα. Είναι οκ αν δεν σου ταιριάζει η μονογαμία. Είναι οκ αν θες να είσαι μόνο σε σχέση. Αρκεί να ακούς τον εαυτό σου και όχι αυτό που ορίζει η κοινωνία ως αποδεκτό.

Στα ύψη η αυτοπεποίθηση

Όσο πιο πολύ φροντίζεις και σέβεσαι τον εαυτό σου, τόσο πιο πιθανό είναι να νιώσεις καλύτερα με εσένα. Οι έξοδοι με φίλους (ή και μόνη), το χαλαρό φλερτ, και το self care που οδηγεί στο να απολαμβάνεις τον εαυτό σου κάθε μέρα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.