WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Θέλεις μία καλή σχέση; Τα 7 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις


Κλέλια Φατούρου

18 Δεκεμβρίου 2022

Θέλεις μία καλή σχέση; Τα 7 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις
Πράγματα που κάνεις και ίσως δεν έχεις αντιληφθεί

Αν και, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς επειδή είσαι single, γιατί περνάς και μόνη σου καλά, τα καταφέρνεις μια χαρά, υπάρχουν ίσως εκείνες οι στιγμές που θα ήθελες να είσαι in a relationship.

Μπορεί να είσαι καιρό single και να νιώθεις έτοιμη να βρεις τον σύντροφο τη ζωής σου, ή τέλος πάντων κάποιον για να περνάς καλά. Υπάρχει όμως ένα βασικό θέμα. Μήπως έχεις κάποιες απόψεις ή συνήθειες που σαμποτάρουν τις σχέσεις (και κυρίως τον ίδιο σου τον εαυτό); Μήπως, ενώ θες να κάνεις σχέση, έχεις μη ρεαλιστικές προσδοκίες ή επιλέγεις επαλαμβανόμενα τα λάθος άτομα;

Βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα

Ναι φυσικά, δεν χρειάζεται να έχεις 6 μήνες σχέση για να καταλάβεις αν ταιριάζεις ή όχι μαζί του. Αλλά αν βγαίνεις ένα ραντεβού και στα πρώτα 10 λεπτά έχεις ήδη βγάλει συμπέρασμα για όλη του την προσωπικότητα, τότε απλά δεν θες να δώσεις καμία ευκαιρία. Άσε λίγο να εξελιχθεί και αποφασίζεις.

Περιμένεις τελειότητα

Εντάξει, αν δεν είσαι ακόμα στην εφηβεία, είναι παράλογο να πιστεύεις ότι υπάρχουν τέλειοι άνθρωποι με τέλειες προσωπικότητες, που δεν κάνουν ποτέ λάθη. Και επειδή έχεις πειστεί για αυτό, τους απορρίπτεις όλους μέχρι να βρεις τον ιδανικό. Εσύ, ας πούμε, είσαι τέλεια;

Κάνεις συγκρίσεις με πρώην

Ε τώρα, το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και πρέπει να μένει εκεί. Είναι πρώην για κάποιο λόγο και όταν είμαστε έτοιμοι, πάμε παρακάτω. Το λάθος είναι ότι θέλουμε να μπούμε σε νέα σχέση ενώ ακόμα είμαστε κολλημένοι. Επίσης, κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

Αγνοείς τα red flags

Εδώ πάμε στο άλλο άκρο. Στην προσπάθειά σου να μπεις σε μία σχέση, δεν φιλτράρεις καθόλου τυχόν τοξικές συμπεριφορές και ανέχεσαι τα πάντα προκειμένου να μην είσαι μόνη. Έρχεται όμως η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι το λάθος και αναρωτιέσαι, ενώ ξέρεις ότι το ένστικτό σου σε είχε ενημερώσει από την αρχή.

Jenny.Gr

Περιμένεις την έγκριση των φίλων σου

Ναι, οι φίλοι και η οικογένεια είναι εκεί για να μάς στηρίξουν και να μας συμβουλεύσουν, αλλά όχι να μάς πουν τι να κάνουμε. Όταν βασίζεσαι στη γνώμη των άλλων αλλά δεν ακούς καθόλου τις δικές σου ανάγκες, η απόφαση που θα πάρεις θα είναι λάθος, και δεν θα είναι σίγουρα δική σου.

Ζεις μέσα στο κινητό σου

Όλοι μας περνάμε άπειρες ώρες μέσα στο κινητό, ακόμα και για λόγους δουλειάς. Αλλά όταν περνάμε ποιοτικό χρόνο με κάποιον ή έχουμε βγει ραντεβού και μάς ενδιαφέρει περισσότερο το Instagram, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και είναι λογικό.

Το παίζεις cool

Έχεις μία αγωνία να μην σου πουν ότι είσαι σαν τις άλλες (που είναι από μόνο του red flag) και παριστάνεις την άνετη, που δεν ζηλεύει, δεν απογοητεύεται και γενικά δεν νιώθει ποτέ αρνητικά πράγματα. Το αποτέλεσμα είναι να μην δείχνεις ποτέ τον πραγματικό σου εαυτό μέχρι που κάνεις ένα ωραιότατο μπαμ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.