WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σχέση εξ αποστάσεως και σεξ: Ο τρόπος να το διατηρήσεις


Κλέλια Φατούρου

10 Απριλίου 2023

Σχέση εξ αποστάσεως και σεξ: Ο τρόπος να το διατηρήσεις
Unsplash/Jon ly
Μπορεί να διατηρηθεί το πάθος, αρκεί να υπάρχει αμοιβαία προσπάθεια

Οι σχέσεις εξ αποστάσεως δεν είναι για όλους. Είναι όμως σίγουρα για εκείνους που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν εύκολα αυτή τη σχέση ή επειδή το προτιμούν, σε σχέση με τη ρουτίνα που φέρνει η καθημερινότητα.

Αν βιώνεις κάτι αντίστοιχο και αναρωτιέσαι για τη μαγεία του σεξ που πιθανώς θα χαθεί, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς γιατί τρόποι υπάρχουν. Ένα βασικό συστατικό είναι να υπάρχει αμοιβαία έλξη και επιθυμία να διατηρηθεί το πάθος. Ξεκινάμε με αυτό γιατί δεν είναι αυτονόητο. Και συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη και ανοιχτή επικοινωνία.

Πρέπει να βάζεις πρόγραμμα

Αντικειμενικά μιλώντας, όταν ζεις στην ίδια πόλη με κάποιον, το σεξ και η επαφή γίνονται με περισσότερο αυθορμητισμό. Όταν όμως αυτό δεν είναι επιλογή, πρέπει να ξέρετε πότε θα μιλήσετε, τηλεφωνικά ή μέσω Zoom. Είναι όμως σημαντικό να μην το αφήσετε στον αέρα, αλλά να είστε οργανωμένοι. Πότε θα μιλάτε; Με ποια συχνότητα; Πόσο μεγάλο εμπόδιο είναι τα διαφορετικά σας ωράρια; Το ζητούμενο είναι να νιώθετε άνετα και οι δύο.

Σεξ με βίντεο;

Σε ποια φάση της σχέσης βρίσκεστε; Δεν νιώθουμε το ίδιο άνετα με κάποιον που γνωρίσαμε πριν μία εβδομάδα και με κάποιον που ξέρουμε έναν χρόνο. Τι σας προκαλεί ασφάλεια; Σεξ μέσω τηλεφώνου και μόνο; Σεξ με βίντεο; Και πάλι, όλα έχουν να κάνουν με την εμπιστοσύνη. Παρόλα αυτά, υπάρχει πάντα και το sexting, με το οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε ενώ είστε στη δουλειά ή κάπου έξω, και δεν μπορείτε να συνδεθείτε.

Jenny.Gr
pexels/andrea piacquadio

Θέστε τα όριά σας

Το ότι βρίσκεσαι σε μία σχέση εξ αποστάσεως που λειτουργεί, δεν σημαίνει ότι αυτό θα ισχύει για πάντα. Μπορεί κάποιος να βαρεθεί, αν κουραστεί και να έχει περισσότερη ανάγκη την εγγύτητα. Επικοινωνούμε πάντα τις τυχόν αλλαγές που προκύπτουν, ώστε να είμαστε ειλικρινείς με τον άλλον, αλλά κυρίως με τον εαυτό μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.