WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πώς να έχεις οργασμό, ακόμα κι όταν μία φαρμακευτική αγωγή μπαίνει εμπόδιο


JTeam

27 Απριλίου 2023

Πώς να έχεις οργασμό, ακόμα κι όταν μία φαρμακευτική αγωγή μπαίνει εμπόδιο
Pexels
Υπάρχει πάντα τρόπος, αρκεί να επικοινωνείς το πρόβλημα

Μία φαρμακευτική αγωγή οποιασδήποτε φύσης μπορεί να δημιουργήσει θέμα στην ερωτική διάθεση, ειδικά αν η αγωγή είναι χρόνια. Ακόμα κι αν χρειαστεί κάποιος χρόνος προσαρμογής, αυτό δεν σημαίνει ότι η ερωτική ζωή καταστρέφεται και δεν υπάρχει επιστροφή.

Οι παρενέργειες στο σεξ ποικίλουν, αλλά οι πιο κλασικές είναι η χαμηλή λίμπιντο και η δυσκολία στον οργασμό. «Η αύξηση της σεροτονίνης από τα φάρμακα μειώνει τους οργασμούς και την κολπική λίπανση για τις γυναίκες», εξηγεί η Δρ. Nina Vasan. Πώς μπορεί λοιπόν να βελτιωθεί το σεξ και να έχεις σίγουρα οργασμό, ανεξαρτήτως των φαρμάκων που παίρνεις;

Εξασκήσου και μόνη

Είναι ούτως ή άλλως δεδομένο ότι είναι πιθανότερο να βρεις τον οργασμό σου μόνη, παρά με παρέα. Αν έχεις πεσμένη λίμπιντο, αυτό που θα σε βοηθήσει είναι το να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου, έτσι ώστε να ανακαλύψεις σιγά σιγά τι λειτουργεί για εσένα, και σε ποιο χρόνο.

Αρκετό ζέσταμα

Δεν αναφερόμαστε στα προκαταρκτικά, αλλά στον χρόνο χαλάρωσης. Μπορεί να χρειάζεσαι μισή με μία ώρα πριν το σεξ, για να κάνεις αφρόλουτρο, να χαλαρώσεις με μουσική, να διαλογιστείς. Γενικά μιλώντας, πάρε τον χρόνο σου.

Μίλα με τον γιατρό σου

Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις. Αν βλέπεις οποιαδήποτε αλλαγή στην καθημερινότητά σου, θα πρέπει να ενημερώσεις τον γιατρό σου και να μην ντραπείς, ειδικά σε θέματα που αφορούν το σεξ. Μπορεί να σου συστήσει μία εναλλακτική φαρμακευτική αγωγή, ή να σε διαβεβαιώσει ότι είναι φυσιολογικό. Επίσης, είναι σημαντικό να μιλήσεις και με τον σύντροφό σου, προκειμένου να βρείτε από κοινού τρόπους για να προσεγγίσετε τον οργασμό σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.