WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

4 αλήθειες για το σεξ που θα έπρεπε να διδάσκονται


Κλέλια Φατούρου

4 Ιουνίου 2023

4 αλήθειες για το σεξ που θα έπρεπε να διδάσκονται
Unsplash/maddi bazzocco
Πράγματα που κακώς πιστεύαμε μέχρι τώρα

Πόσο θα θέλαμε να ξέραμε από νωρίς τι ισχύει για τους μύθους που κυκλοφορούσαν γύρω από το σεξ. Και αφού δεν μάς τα έμαθε κανείς στο σχολείο, και δεν είναι πολλοί οι γονείς που μιλούσαν ανοιχτά για αυτό το θέμα, ήρθε η ώρα να καταρρίψουμε εμείς τα ψέματα που ακούγαμε και να λύσουμε βασικές απορίες.

Τα προφυλακτικά χωρούν σε όλους

Είναι σαν το «με ενοχλεί και δεν το απολαμβάνω το ίδιο». Τα προφυλακτικά έχουν φτιαχτεί για να ταιριάζουν σε όλα τα μεγέθη, επομένως είναι ψέμα ότι κάποιο πέος είναι πολύ μεγάλο για να χωρέσει.

Μπορείς να κάνεις σεξ με περίοδο

Απλώς είναι προσωπική επιλογή. Δεν θα πάθεις κάτι και δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου βρόμικο επειδή έχεις περίοδο. Με λίγη προσοχή και μερικές πετσέτες πάνω από το σεντόνι, όλα θα πάνε περίφημα.

Ο οργασμός σου παίρνει παραπάνω από τον δικό του

Αν και δεν ισχύει αυστηρά σε όλες τις περιπτώσεις, είναι γεγονός ότι το γυναικείο σώμα χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο. Το σεξ δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά ο τρόπος να εξερευνήσουμε την απόλαυση και τους τρόπους που μάς οδηγούν σε οργασμό.

Όλοι έχουμε φαντασιώσεις

Ναι, δεν είναι ανδρικό προνόμιο. Όπως και η αυτοϊκανοποίηση. Είμαστε όλοι το ίδιο και θα έπρεπε να το αποδεχόμαστε ως φυσικό κομμάτι της σεξουαλικότητάς μας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.