WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Sexual Frustration: Οι ενδείξεις και οι συνέπειες του ανικανοποίητου σεξ


Κλέλια Φατούρου

2 Ιουλίου 2023

Sexual Frustration: Οι ενδείξεις και οι συνέπειες του ανικανοποίητου σεξ
Μήπως κάνεις κακό σεξ, αλλά δεν το συζητάς;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην νιώσει έστω και μία φορά στη ζωή σου ότι δεν ικανοποιείσαι σεξουαλικώς. Έχει συμβεί σε όλους και τα αίτια ποικίλουν. Όπως καταλαβαίνεις, το θέμα δεν είναι να το αποφύγεις, αλλά να το διαχειριστείς όταν προκύψει.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν δίνουμε σημασία ή αποδίδουμε μόνο την ευθύνη σε έναν κακό παρτενέρ, όταν μπορεί να οφείλεται σε εμάς τους ίδιους. Ας δούμε τι σημαίνει το sexual frustration και πώς αντιμετωπίζεται.

Ας πούμε ότι το σεξ δεν είναι μόνο πηγή απόλαυσης αλλά και ένας τρόπος να εκφραστείς συναισθηματικά απέναντι στον σύντροφό σου. Όταν έχεις κάποιες προσδοκίες γύρω από το πώς θα είναι το σεξ αλλά η πραγματικότητα δεν πλησιάζει, τότε νιώθεις αυτό το ανικανοποίητο. Αυτό συμβαίνει όταν διαφέρουν πολύ οι ανάγκες. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αυτή η αίσθηση είναι πολύ πιο έντονη στις cis γυναίκες, ίσως επειδή η ανατομία της είναι πιο περίπλοκη από την ανδρική.

Οι ενδείξεις που φωνάζουν sexual frustration

  • Περισσότερο σκέφτεσαι και λιγότερο νιώθεις στο σεξ
  • Δεν έχεις ποτέ οργασμό
  • Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Νιώθεις ψυχολογικά και συναισθηματικά απόμακρη από τον σύντροφό σου
  • Θυμώνεις εύκολα μαζί του
  • Ο σύντροφός σου δεν ακούει τις σεξουαλικές ανάγκες σου

Οι συνέπειες είναι συνήθως εμφανείς. Αν νιώθεις καθημερινά ένταση, θυμό και άγχος, αλλά δεν μπορείς να εντοπίσεις την πηγή, το πιθανότερο είναι ότι συμβαίνει από το κακό, ή μέτριο σεξ που κάνεις. Όποια και αν είναι η περίπτωση, ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί είναι μέσα από την ανοιχτή επικοινωνία. Μπορεί ο σύντροφός σου να μην έχει πάρει χαμπάρι με το πώς νιώθεις. Μπορεί να πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο μιλάτε για το σεξ ή να χρειάζεται να δοκιμάσετε νέα πράγματα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS