WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Νιώθεις άβολα να μιλάς για σεξ με τον σύντροφό σου; Τα 3 tips που θα σε βοηθήσουν


Κλέλια Φατούρου

17 Σεπτεμβρίου 2023

Νιώθεις άβολα να μιλάς για σεξ με τον σύντροφό σου; Τα 3 tips που θα σε βοηθήσουν
Unsplash/Toa Heftiba
Πώς θα φτάσεις στο σημείο να συζητάς με άνεση για το σεξ

Εμείς εδώ μιλάμε πολύ συχνά για το πόσο σημαντικό είναι να επικοινωνείς με τον σύντροφό σου σε όλα τα επίπεδα, αλλά ειδικά για το σεξ. Ακόμα κι αν έχετε εξαιρετική ερωτική ζωή, πάντα θα υπάρχουν θέματα που θα προκύπτουν, αλλαγή στην ποιότητα ή την ποσότητα ή περίοδοι που θα αλλάζουν οι ανάγκες.

Τίποτα δεν μπορεί να βελτιωθεί αν δεν επικοινωνούμε ανοιχτά. Έλα όμως που δεν έχουμε μεγαλώσει με την κουλτούρα του απενοχοποιημένου σεξ και νιώθουμε ακόμα ντροπή ή αμηχανία όταν πάμε να το συζητήσουμε με τον σύντροφό μας, ακόμα και με τον ίδιο μας τον εαυτό. Πώς το ξεπερνάμε λοιπόν;

Αναγνώρισε το άγχος σου

Το πρώτο βήμα είναι η αποδοχή. Και βοηθά να το μοιραστείς με τον σύντροφό σου. Μίλα για το πώς νιώθεις και γιατί η κουβέντα για το σεξ σου προκαλεί τόση αμηχανία. Μπορεί να νιώθετε το ίδιο ή μπορεί να σε βοηθήσει να αφήσετε πίσω σας την ντροπή, που δεν χωρά σε μία σχέση.

Ξεκίνα χαλαρά

Πριν φτάσετε στην κουβέντα για τις πιο πικάντικες φαντασιώσεις, ξεκίνα από τα απλά. Από το αν σου άρεσε μία στάση που κάνατε την ίδια μέρα ή ένα σχόλιο για ένα συγκεκριμένο move που έκανε. Δεν χρειάζεται δηλαδή να είναι μία επίσημη συζήτηση με σοβαρό ύφος. Χαλαρά και σε fun κλίμα. Όπως θα έπρεπε να είναι το σεξ δηλαδή.

Αποφεύγουμε τα επικριτικά σχόλια

Πάντα υπάρχει ο σωστός τρόπος να πούμε αυτό που θέλουμε. Αν δεν σου αρέσει κάτι που κάνει ο σύντροφός σου στο σεξ, μπορείς να το πεις χωρίς αυστηρότητα και θυμό. «Απλά αυτή η κίνηση δεν λειτουργεί για εμένα. Τι θα έλεγες να δοκιμάζαμε αυτό;». Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε διαφορετικά γούστα και δεν θα συμφωνούμε πάντα σε όλα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS