WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Το μυστικό της Τζέιν Φόντα για καλό σεξ μετά τα 50


Κλέλια Φατούρου

5 Σεπτεμβρίου 2023

Το μυστικό της Τζέιν Φόντα για καλό σεξ μετά τα 50
instagram/Jane Fonda
Εξίσου σημαντικό είναι και το ότι όσο μεγαλώνεις, διεκδικείς

Ό,τι και να πει η Τζέιν Φόντα, το ακολουθούμε ευλαβικά, διότι έχει και 85 χρόνια εμπειρίας. Μία γυναίκα με 3 γάμους (και άλλα τόσα διαζύγια), παιδιά, μία σπουδαία καριέρα και έναν ακτιβισμό που συνεχίζει πιο δυναμικά από ποτέ.

Όταν λοιπόν σου λέει ότι η γυμναστική είναι ο ιδανικός τρόπος για να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη, κρατάς σημειώσεις. Δεν είναι όμως το μόνο όφελος που παίρνεις. Σύμφωνα με την Τζέιν, είναι και η απάντηση στο καλό σεξ, ειδικά μετά τα 50. «Πρέπει να μπορείς να σηκώνεις τα πόδια πάνω από το κεφάλι, σωστά; Ε, εγώ ακόμα μπορώ να το κάνω», είχε πει σε συνέντευξή της στην The Teleraph.

Ως λάτρης της αερόμπικ και της γυναίκας που έμαθε στις υπόλοιπες να γυμνάζονται το σπίτι με fun τρόπο, σε προτρέπει να μην αφήνεις τους μύες σου να ατονούν, ενώ κάνει ακόμα βάρη, αλλά λιγότερα και με τον δικό της ρυθμό. «Δεν τα παρατάω, ακόμα και τις μέρες που βαριέμαι. Κάνει καλό στο σώμα, το μυαλό και είναι ο λόγος που παραμένω νέα, με ευλυγισία».

Εκτός από τη γυμναστική, η γνώμη της για το σεξ συμφωνεί με τις έρευνες. «Όσο μεγαλώνεις, βελτιώνεται. Ειδικά οι γυναίκες βελτιώνονται επειδή φοβούνται λιγότερο να πουν αυτό που θέλουν. Χάνουμε τόσο χρόνο επειδή φοβόμαστε να πούμε «πιο αργά, λίγο πιο αριστερά, αυτό δεν μου αρέσει». Όταν μεγαλώνουμε όμως, ξέρουμε καλά τι θέλουμε. Και το παίρνουμε».

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.