WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Ταντρικό σεξ: Τα βήματα μίας διαδικασίας που μπορεί να μην οδηγήσει σε οργασμό


Κλέλια Φατούρου

21 Σεπτεμβρίου 2023

Ταντρικό σεξ: Τα βήματα μίας διαδικασίας που μπορεί να μην οδηγήσει σε οργασμό
Unsplash/dainis graveris
Τα απλά βήματα για να κάνεις την αρχή

Αν το σεξ σου αρέσει μόνο όταν γίνονται γρήγορα ή παθιασμένα, το ταντρικό δεν είναι για εσένα. Εδώ μιλάμε για μία διαδικασία που μπορεί να πάρει ώρες και στόχο έχει τη διεύρυνση της ενέργειας ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Κάνεις focus στην αναπνοή και όλα γίνονται πιο αργά, χωρίς απαραίτητα να οδηγούν σε οργασμό. Μπορεί όμως και να συμβεί.

Γίνεται για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η οικειότητα αλλά και για να μάθεις να απολαμβάνεις το εδώ και τώρα, χωρίς βιασύνη ή ένταση. Μαθαίνεις πώς να χτίζεις την ένταση του οργασμού, χωρίς απαραίτητα να τον βιώνεις. Είναι μία εμπειρία που, αν γίνει σωστά, σε μεταφέρει σε ένα άλλο επίπεδα αυτογνωσίας, και αυτό δεν αφορά μόνο το σεξ. Ας δούμε τα βασικά βήματα.

Κατάλληλο περιβάλλον

Φτιάξε την ατμόσφαιρα που εμπνέει εσένα. Ιδανικά, χρειάζεσαι φρέσκα σεντόνια, μαλακά μαξιλάρια, χαμηλό φωτισμό και αρωματικά κεριά. Πάντα με την κατάλληλη συνοδεία μουσικής.

Ξεκινάμε με αναπνοές

Πάρε μία βαθιά από τη μύτη γεμίζοντας με αέρα την κοιλιά σου. Άδειασέ την στην εκπνοή. Ενώ το κάνεις, οπτικοποίησε το εξής. Η αναπνοή πηγαίνει από πάνω στη λεκάνη, τα γόνατα και καταλήγει στο πάτωμα.

Eye contact

Υπάρχει δεν υπάρχει οικειότητα, όταν κάνεις eye contact, πηγαίνει αμέσως από το 0 στο 10. Είναι από τα πιο σημαντικά σημεία του ταντρικού σεξ. Αν νιώθεις ότι είναι αμήχανο, εξασκήσου για 5 λεπτά στον καθρέφτη.

Κάντε μασάζ

Όχι απαραίτητα με διάρκεια. Μπορεί να ξεκινήσει ο ένας κάνοντας μασάζ στα πόδια του άλλου για δύο λεπτά και μετά να αλλάξετε. Λίγο λίγο και σιγά σιγά. Μην ξεχνάτε ότι είναι βασικό να δίνετε οδηγίες για το πώς σας αρέσει.

Παρατήρησε τον εαυτό σου

Μην νιώθεις ντροπή για το πώς μπορεί να δείχνεις εσύ ή ο παρτενέρ σου. Παρατήρησε τις αισθήσεις σου, πώς κινείται το σώμα. Με αυτόν τον τρόπο, παύεις να σκέφτεσαι και δεν αγωνιάς για το αν θα έχεις οργασμό.

Πάρε θέση

Υπάρχει μία κλασική στάση στο ταντρικό σεξ, η "yab yum", γνωστή και ως λωτός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε άλλη, αρκεί να είστε στο παρόν και να επικεντρώνεστε στην αναπνοή.

Καθυστερήστε τον οργασμό

Ο λόγος είναι πολύ σημαντικός. Όσο παρατείνεις την ταντρική κατάσταση, τόσο πιο έντονους ενεργειακούς οργασμούς θα έχεις. Δοκίμασε το edging, όπου σταματάς λίγο πριν τον οργασμό και επαναλαμβάνεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.