WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μυστικά για μόνιμη απώλειας βάρους!


19 Σεπτεμβρίου 2014

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, φαίνεται ότι, η απώλεια βάρους είναι στην πραγματικότητα πιο εύκολο από ό, τι η διατήρηση των κιλών που έχετε χάσει. Μελέτες δείχνουν ότι, πολλά άτομα που κάνουν δίαιτα μπορεί να χάσουν τα κιλά, αλλά μετά από καιρό, θα επιστρέψουν στις παλιές διατροφικές τους συνήθειες και στο αρχικό τους βάρος. Μερικές φορές, καταλήγουν ακόμα βαρύτερα από ό, τι όταν ξεκίνησαν. Η πρόκληση, λοιπόν, είναι να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής για πάντα, χωρίς να βλέπετε τη ζυγαριά να ανεβοκατεβαίνει.
  • Για να διατηρήσετε την απώλεια βάρους, θα πρέπει να δεχτείτε ότι, αυτός ο νέος τρόπος ζωής είναι μόνιμος και όχι περιστασιακός. Μπορείτε επικεντρωθείτε, στα θετικά που θα αποκομίσετε όπως, είναι η αποχή από τα φάρμακα , η μείωση της αρτηριακής σας πίεσης, και η απόκτηση της αυτοπεποίθησης σας.
  • Είτε πρόκειται για Σάββατο, Κυριακή, ή αργία, καλό είναι να ακολουθείτε ένα σταθερό μοτίβο διατροφής. Αυτό δημιουργεί μια ρουτίνα, και είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την διατήρηση των κιλών. Επίσης, καλό είναι να τρώτε, κάθε 3 με 4 ώρες, ή 4 έως 5 φορές την ημέρα, διότι η πείνα είναι η αχίλλειος πτέρνα των περισσότερων ανθρώπων, ενώ, τα μικρά γεύματα σας βοηθάνε, να ελέγχετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας και να διαχειρίζεστε την όρεξή σας. Και μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό ή ποτά χωρίς ζάχαρη, γιατί η δίψα  μερικές φορές συγχέεται με την πείνα.
  • Ξεκινήστε την ημέρα σας με πρωινό. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για να σας βοηθήσει, να έχετε καλύτερες επιδόσεις στην αίθουσα συνεδριάσεων ή στο γραφείο σας. Το πρωινό δεν πρέπει να είναι κάτι το φανταχτερό. Απλά, απολαύστε ένα μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως μαζί με φρούτα και γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά.
  • Ασκηθείτε για 60 λεπτά κάθε μέρα. Για να διατηρήσετε την απώλεια βάρους, θα πρέπει να προσθέσετε την άσκηση στην καθημερινότητα σας. Αρχίστε λοιπόν, με μια μικρή βόλτα και ανεβάστε σταδιακά την ένταση της προπόνησης.
  • Χάστε βάρος σιγά-σιγά. Η προσέγγιση αυτή είναι πιο ρεαλιστική και δίνει την ευκαιρία να προσαρμοστείτε σταδιακά στον καινούριο τρόπο ζωής και στο νέο σας βάρος. Όταν χάνετε τα κιλά με αργό ρυθμό, τότε μπορείτε να εργαστείτε στην αλλαγή των διατροφικών σας συνηθειών, βελτιώνοντας όλο και περισσότερο τις καθημερινές σας συνήθειες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.