WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

6 νόστιμες τροφές με λίγες θερμίδες


3 Μαρτίου 2015

eatrightorgEatingtoBoostEnergyκαθετα.jpg

Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, ίσως να θέλετε να γνωρίσετε μερικά τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, για να τα ενσωματώσετε στην καθημερινή διατροφή σας. Όμως, το πρόβλημα με τις τροφές που είναι χαμηλές σε θερμίδες εντοπίζεται στο ότι είναι συνήθως άγευστες. Τα παρακάτω τρόφιμα δεν είναι μόνο υγινά και με λίγες θερμίδες, αλλά είναι και νόστιμα.

Φράουλες. Αυτό το φρούτο έχει μόνο 60 θερμίδες το ένα φλιτζάνι και ταυτόχρονα είναι αρκετά νόστιμο. Οι φράουλες είναι ένα πολύ εύκολο τρόφιμο, γιατί μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε ποτό και φαγητό που αγαπάτε. Επίσης, μπορούν να αποτελέσουν ένα γλυκό και υγιεινό σνακ με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C. Μια καλή επιλογή είναι να προσθέσετε μερικές φράουλες σε γιαούρτι μαζί με πλιγούρι βρώμης, να τις χρησιμοποιήστε σε smoothies ή μπορείτε να κάνετε cupcakes φράουλας.

Αγγούρια. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στα αγγούρια είναι ότι έχουν αλμυρή και γλυκιά γεύση ταυτόχρονα. Περιέχουν μόνο 16 θερμίδες ανά φλιτζάνι και 94% περιεκτικότητα σε νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα σας βοηθήσουν να μείνετε ενυδατωμένοι και υγιείς. Επίσης, είναι μια καλή πηγή καλίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης C και φυτικών ινών. Χρησιμοποιήστε τα σε σαλάτες, σούπες, smoothies, σάντουιτς ή φάτε τα ωμά. Μπορείτε επίσης, να προσθέσετε μερικές φέτες αγγουριού στο νερό, για να γίνει πιο νόστιμο.

Σπανάκι. Κάθε φορά που κάνετε μια σαλάτα ή το αγαπημένο σας σάντουιτς, μπορείτε να προσθέσετε λίγο σπανάκι. Ένα φλιτζάνι σπανάκι περιέχει περίπου 20 θερμίδες, καθόλου λίπος, και είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών, ασβεστίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β και βιταμίνης C. Επιπλέον, το σπανάκι περιέχει 100% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Α, το 25% των ημερήσιων αναγκών σας για σίδηρο και το 30% των ημερήσιων αναγκών σας σε μαγνήσιο. Σε αντίθεση με πολλά πικρά και άγευστα χόρτα, το σπανάκι έχει μια γλυκιά γεύση, που μπορεί να κάνει κάθε γεύμα πιο νόστιμο. Μπορείτε να προσθέσετε σπανάκι το πρωί σε smoothie και το μεσημέρι στη σαλάτα, ή στις σούπες σας.

Ντοματίνια. Στην πραγματικότητα, όλες οι ντομάτες είναι νόστιμες, αλλά τα ντοματίνια είναι απολαυστικά! Επίσης, είναι χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν φυσικά σάκχαρα, έτσι ώστε να μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για κάτι γλυκό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα ντοματίνια, όπως να τα φάτε ωμά, να τα προσθέσετε στη σαλάτα, στο τοστ σας ή σε μια σπιτική πίτσα.

Καρότα. Είναι ακόμα ένα από τα καλύτερα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, που σας βοηθάνε να χάσετε κιλά. Τα καρότα περιέχουν μόνο 25 θερμίδες ανά φλιτζάνι, και είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες. Επιπλέον, αν τρώτε καρότα, θα έχετε υγιή τα μάτια και δέρμα και ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Ωμά ή μαγειρεμένα, τα καρότα είναι εξαιρετικά νόστιμα! Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σούπες, πίτες, σαλάτες ή να κάνετε ζυμαρικά με καρότο ή τσιπς καρότου.

Πλιγούρι βρώμης. Μπορεί οι περισσότεροι από εσάς πριν από μερικά χρόνια, να μην μπορούσατε καν να σκεφτείτε την κατανάλωση βρώμης για πρωινό. Παρόλα αυτά είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα και με λίγες θερμίδες. Η βρώμη είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και περιέχει μόνο 170 θερμίδες ανά φλιτζάνι. Αν καταναλώνετε ένα φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης για πρωινό, θα επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας και θα αισθάνεστε χορτάτοι για τουλάχιστον 3 ώρες. Απλά βεβαιωθείτε, ότι δεν έχετε προσθέσει κάτι που μπορεί να κάνει το πρωινό σας ανθυγιεινό και γεμάτο θερμίδες. Αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης και μελιού στα δημητριακά σας, και αντ’ αυτού βάλτε κάποιο φρούτο, για να αυξήστε τη γλυκύτητα.

Τώρα που ξέρετε μερικά από τα πιο νόστιμα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, ήρθε η ώρα να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας, προκειμένου να πετύχετε τους στόχους για απώλεια βάρους και να βελτιώσετε τη γενική υγεία σας. Θυμηθείτε, θα πρέπει να καταναλώνετε τις κατάλληλες θερμίδες κάθε μέρα, έτσι ώστε να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.