WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tips για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας σε μια μόνο ημέρα!


28 Απριλίου 2015

da4708a6b7dfc523f8c8b7c143ffeb35καθετα.jpg

Αν ο μεταβολισμός δουλεύει σωστά, θα βοηθήσει το σώμα σας να κάψει περισσότερες θερμίδες όλη την ημέρα, πράγμα που καθιστά ευκολότερο την απώλεια κιλών ή τη διατήρηση τους. Δείτε παρακάτω μερικά μυστικά, για να αυξήσετε τον μεταβολισμός σε μια μέρα.

Στις 7:00 το πρωί ξυπνήστε και βγείτε στον ήλιο. Η έκθεση στο φως της ημέρας όχι μόνο θα σας βοηθήσει να ξυπνήσετε, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τον μεταβολισμό σας ενεργό. Μια  έρευνα από το Πανεπιστήμιο Northwestern έδειξε ότι, το έντονο φως του ήλιου ορίζει το ρολόι του σώματός σας, ένας βασικός παράγοντας στη ρύθμιση κάθε συστήματος του σώματός σας, συμπεριλαμβανομένου και του μεταβολισμού.

Στις 7:30 κάντε γυμναστική. Μια έντονη προπόνηση το πρωί θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Μελέτες έχουν δείξει, ότι μια έντονη προπόνηση, ιδίως τις πρωινές ώρες, μπορεί να συμβάλει ώστε, να κάψετε περίπου 200 θερμίδες και να ενεργοποιήσετε τον μεταβολικό ρυθμό. Μπορείτε να κάνετε 60 δευτερόλεπτα γρήγορο τρέξιμο, ποδηλασία, ή ελλειπτικό, με μια περίοδο ανάπαυσης, και να επαναλάβετε για 25 λεπτά. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε κάψει λίπος και θα έχετε δυναμώσει τη μυϊκή σας μάζα.

08.30 πμ πάρτε ένα υγιεινό πρωινό και πιείτε τσάι. Οι κατεχίνες  μαζί με την καφεΐνη που περιέχονται στο τσάι, μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού. Το τσάι είναι το μοναδικό τρόφιμο που μπορεί να βοηθήσει στη λιποδιάλυση και ταυτόχρονα προσφέρει αντιοξειδωτικές ουσίες για την καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών.

Στις 10:0 το πρωί σηκωθείτε για λίγο από το γραφείο σας. Μια μελέτη στην στην Εφημερίδα της Φυσικής Δραστηριότητας & Υγείας έδειξε, ότι όσοι σηκωνόντουσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ βρισκόντουσαν στη δουλειά, έκαψαν περισσότερες θερμίδες,  από εκείνους που ήταν συνέχεια καθιστοί. Σε κατάσταση ηρεμίας, έκαψαν 1,36 θερμίδες ανά λεπτό, ναι και δεν ακούγεται πολύ δελεαστικό, αλλά σημασία έχει το συνολικό ποσό των θερμίδων, που κάηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

15:00 το μεσημέρι μπορείτε να φάτε ένα μικρό κομμάτι μαύρη σοκολάτα. Δεν είπα να αρπάξετε τη σοκολάτα και να τη φάτε όλη, όμως δύο τετραγωνάκια μαύρης σοκολάτας δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Σε μια μελέτη από Ελβετούς και Γερμανούς ερευνητές, οι συμμετέχοντες έτρωγαν περίπου 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας την ημέρα για δύο εβδομάδες, και είχαν χαμηλότερα επίπεδα των ορμονών του στρες και ο μεταβολισμός τους δούλευε καλύτερα. Και αυτό πάντα σε σχέση με εκείνους που κατανάλωναν άλλα γλυκά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το στρες μπορεί να δυσκολέψει την απώλεια κιλών, ενώ τα φλαβονοειδή, που βρίσκονται στο κακάο, παίζουν ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού.

17:00 γελάστε δυνατά. Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας και τη διάθεσή σας με το γέλιο. Η ημέρα έχει σχεδόν τελειώσει και είναι ευκαιρία να βρείτε έναν φίλο, να συζητήσετε και να γελάσετε. Το γέλιο προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό, από τη μείωση του στρες, την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, μέχρι την καλή υγεία της καρδιάς σας.

20:00 το βράδυ, χαλαρώστε στο σπίτι. Δεν έχει σημασία τι θα κάνετε για να ηρεμήσετε, μπορεί να διαβάσετε ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο ή να κάνετε την αγαπημένη σας στάση yoga στο πάτωμα, αυτό που έχει σημασία είναι να χαλαρώσετε. Όσοι έχουν ένα διαρκές άγχος, έχουν ταυτόχρονα και έναν αργό μεταβολισμό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.