WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα μυστικά των κοριτσιών που είναι πάντα υγιή


12 Φεβρουαρίου 2016

Εάν το 2016 έχετε αποφασίσει να γίνετε πιο ευτυχισμένες και υγιείς, το μυστικό είναι να κάνετε μια μικρή αλλαγή στις συνήθειες σας. Και αν σας ακούγετε δύσκολο, απλά διαβάστε τι κάνουν οι γυναίκες που έχουν πάντα ευεξία και υγεία.

  1. Ξυπνάνε το πρωί με χαμόγελο

Έστω και λίγα λεπτά απόλυτης ηρεμίας και χαράς κάνει μια τεράστια διαφορά στη διάθεση σας και σας γεμίζει ενέργεια. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό και υγιεινό πρωινό, ανοίξτε τα παράθυρα και χαμογελάστε.

  1. Πίνουνε συχνά νερό

Όταν νιώθετε κουρασμένες ή έχετε ανάγκη από ενέργεια, η καφεΐνη δεν είναι πάντα η κατάλληλη επιλογή. Συχνά το αίσθημα της κούρασης είναι ένα σημάδι ότι ο οργανισμός σας έχει αφυδατωθεί. Γι αυτό και πρέπει να πίνετε νερό καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να μένετε ενυδατωμένες και να κρατάτε τα επίπεδα της ενέργειας σας στα ύψη.

  1. Αποφεύγουν τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες

Μπορεί ένα σακουλάκι πατατάκια να σας ακούγετε δελεαστικό, όμως θα ανεβάσει στα ύψη τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας, με αποτέλεσμα να νιώθετε πεινασμένες μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Αντ αυτού αν επιλέγετε σύνθετους υδατάνθρακες, όπως προϊόντα ολικής άλεσης, νιώθετε πλήρεις και γεμάτες ενέργεια όλη την ημέρα.

  1. Αγαπάνε τα λαχανικά

Τα λαχανικά δεν τα βάζουμε στο πιάτο για ομορφιά, αλλά επειδή ο οργανισμός τα έχει ανάγκη. Προσφέρουν τόσα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που διατηρούν την ενέργεια σας στην κορυφή και σας χαρίζουν ευεξία.

  1. Είναι πάντα ευγνώμονες

Η άσκηση και η διατροφή δεν φτάνουν από μόνες τους για να νιώθετε υγιείς. Πρέπει να νιώθετε όμορφα και εσωτερικά, σταματώντας εδώ και τώρα τη γκρίνια και εστιάζοντας στη θετική πλευρά της ζωής. Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή σας που είστε ευγνώμονες και σας δημιουργούν μια θετική διάθεση όταν τα σκέφτεστε. Αρχίστε να κάνετε παρέα με θετικούς ανθρώπους και διώξετε μακριά όσους δηλητηριάζουν την καθημερινότητα σας.

  1. Αφουγκράζονται το σώμα τους

Για να είστε πάντα υγιείς πρέπει να μάθετε να ακούτε το σώμα σας, γιατί σίγουρα έχει πολλά να σας πει! Μην αμελείτε τα σημάδια που σας εκπέμπει και προσπαθήστε να συνεργαστείτε μαζί του. Αν για παράδειγμα  σας μεταφέρει το μήνυμα ότι είστε στα πρόθυρα  υπερκόπωσης, μην το αγνοήσετε. Πάρτε μια μέρα άδεια από τη δουλειά και κάντε κάτι που σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.