WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα πιο σημαντικά λάθη που κάνετε και δεν χάνετε κιλά


21 Μαρτίου 2016

b269d17b_edit_img_facebook_post_image_file_40213934_1455659122κΑΘςΤΑ.png

Τι φταίει και δεν χάνετε κιλά; Πολλές φορές στη προσπάθεια σας να χάσετε βάρος, νομίζετε ότι όλα γίνονται σωστά, όμως ξαφνικά παρατηρείτε ότι η ζυγαριά αντί να κατεβαίνει, ανεβαίνει! Αυτό συμβαίνει γιατί κάνετε κάποια σημαντικά λάθη, τα οποία δεν γνωρίζετε, αλλά θα μάθετε διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο.

  • Δεν τρώτε καθόλου λίπος

Ο τρόπος με τον οποίο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δαιμονοποιήσει το λίπος, έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι που κάνουν μια δίαιτα να το αποφεύγουν εντελώς. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, που μπορεί να κάνετε όταν ακολουθείτε μια διατροφή. Όταν δεν τρώτε καθόλου λιπαρά, τότε αρχίζει το σώμα σας και ποθεί τους απλούς υδατάνθρακες, όπως γλυκά, πατατάκια, μπισκότα. Δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγετε όλα τα λιπαρά, διότι υπάρχουν και τα καλά λίπη που σας βοηθάνε στην απώλεια κιλών και προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Κόψτε ένα αβοκάντο στη σαλάτα σας ή φάτε μια χούφτα αμύγδαλα για σνακ.

  • Καταφεύγετε στις ενεργειακές μπάρες

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πρέπει να είστε προσεκτικοί στα σνακ που καταναλώνετε. Ένα σημαντικό λάθος που κάνετε είναι ότι επιλέγετε ενεργειακές μπάρες, κυρίως μετά από μια προπόνηση. Για παράδειγμα αν περπατήσετε 90 λεπτά, τότε μάλλον δεν χρειάζεστε σνακ μετά, όσο έχετε ανάγκη από υγρά για να μείνετε ενυδατωμένοι. Επίσης, πολλές ενεργειακές μπάρες είναι πλούσιες σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, ώστε να σας προσθέτουν κιλά. Προτιμήστε ένα φρούτο ή μια φέτα τυρί με χαμηλά λιπαρά με μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.

  • Συγχέετε τη πείνα

Πολλές φορές το συναίσθημα της πείνας δεν είναι πραγματικό, απλά το χρησιμοποιείτε για να ξεχάσετε ένα δυσάρεστο γεγονός ή απλά για να περάσετε την ώρα σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να οδηγείστε στην κατανάλωση γλυκών ή αλμυρών, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Όταν νιώσετε ότι έχετε λιγούρες, εστιάστε σε φρούτα, λαχανικά και άπαχες πρωτεΐνες, ώστε να διαχειριστείτε τη πείνα σας, χωρίς να πάρετε πολλές θερμίδες.

  • Δεν προσέχετε τα δημητριακά πρωινού

Πολλές δίαιτες περιλαμβάνουν δημητριακά για πρωινό αλλά και για ενδιάμεσο γεύμα ή ακόμα και για βραδινό. Όμως, αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως πολλά δημητριακά είναι πλούσια σε σάκχαρα, ώστε να αυξάνουν το σωματικό βάρος. Όταν επιλέγετε δημητριακά πρέπει να διαβάζετε τα συστατικά, για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα σας παρέχουν πολλές θερμίδες.

  • Γυμνάζεστε και μετά τρώτε ότι θέλετε
Πολλοί με το που αρχίζετε τη γυμναστική, νομίζετε ότι γυρνώντας μετά σπίτι μπορείτε να φάτε το διπλάσιο από ό,τι τρώγατε πριν αρχίσετε μια σωματική δραστηριότητα. Σκέφτεστε ότι αφού κάνετε ένα δυνατό πρόγραμμα προπόνησης, μπορείτε το βράδυ να απολαύσετε τα αγαπημένα σας τυριά, με δυο ποτήρια κρασί και ένα μεγάλο κομμάτι τούρτα. Όμως, με αυτή τη τακτική όχι μόνο δεν θα χάσετε βάρος, αλλά κινδυνεύετε να πάρετε επιπλέον κιλά.  

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.