WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα μέχρι το καλοκαίρι


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Μαΐου 2017

12534410-1679623688916960-534002740-n.jpg

Γυμναστική, διατροφή, γονίδια, τύπος δέρματος παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή της. Και επειδή τα γονίδια μας και τον τύπο δέρματος δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, η μόνη μας λύση είναι να στραφούμε στη γυμναστική και στη σωστή διατροφή. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε ώστε να μειώσετε ή να προλάβετε την κυτταρίτιδα.

Καταρχάς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μείνετε μακριά από τις επεξεργασμένες τροφές και να αυξήσετε την κατανάλωση των φρούτων, λαχανικών και δημητριακών ολικής άλεσης. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες που έχουν συσσωρευτεί και θα μειώσετε την όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Πίνετε αρκετά υγρά, δεν χρειάζεται να είναι μόνο νερό, αλλά μπορείτε να πιείτε και τσάι ή άλλα βότανα, αρκεί να μην έχουν ζάχαρη.
  • Κάθε πρωί να πίνετε ένα ποτήρι με χλιαρό νερό και χυμό από ένα λεμόνι. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε στην αποτοξίνωση του σώματος.
  • Προτιμήστε ντεκαφεϊνέ καφέ αντί του κλασικού.
  • Να τρώτε πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα.
  • Να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Προτιμήστε μπανάνες, αχλάδια, μούρα, καρπούζι, ντομάτες, σπαράγγια, μπρόκολο, λάχανο, πιπεριές και βρώμη.
  • Φάτε λιπαρά. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση καλών λιπαρών (αβοκάντο, ανάλατοι ξηροί καρποί, λιπαρά ψάρια) βοηθάνε στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.
  • Κάντε το ντους να διαρκεί 5’ παραπάνω. Αφού έχετε τελειώσει με την συνηθισμένη σας περιποίηση και καθαρισμό, ξεκινήστε να κάνετε μασάζ με τα ειδικά εργαλεία που βοηθούν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
  • Και φυσικά γυμναστείτε. Είναι πλέον γνωστό ότι η γυμναστική έχει πολλά οφέλη και ένα από αυτά είναι η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η άσκηση συμβάλει στην τόνωση του λεμφικού και κατ' επέκταση στην αποβολή των τοξινών. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.