WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτά τα σνακ έχουν μέχρι 100 θερμίδες


Τζουλιάννα Καρνέζη

5 Ιουνίου 2017

8083533081-1f7d211a34-c.jpg

14 Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα αποτελούν το τέλεια σνακ για το γραφείο, ιδίως αν θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι για να ξεγελάσετε την πείνα σας. Επίσης είναι από τους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς και αποτελούν εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, μαγνησίου, φυτικών ινών και πρωτεΐνης. Και το πιο σημαντικό περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, που είναι απαραίτητα για τη προστασία από τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα 14 αμύγδαλα έχουν 98 θερμίδες.

Ποπ κορν

Εάν φτιάξετε μόνοι σας ποπ κορν, τότε θα έχετε ένα χορταστικό και γευστικό σνακ με λίγες θερμίδες, αφού ένα φλιτζάνι έχει μόνο 33 θερμίδες. Επίσης το γεγονός ότι τα ποπ κορν είναι τραγανά, μπορούν να προκαλέσουν γευστική ικανοποιήση.

20 Ελιές

Αν θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι με το ποτό σας, οι ελιές είναι η ιδανική επιλογή, αρκεί να μην το παρακάνετε. Για την ακρίβεια 20 ελιές έχουν μόλις 68 θερμίδες.

Ένα μήλο

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Τα μήλα είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες,  που βοηθάνε στη σωστή λειτουργία του εντέρου και μειώνουν τη χοληστερόλη. Ένα μήλο σας δίνει περίπου 60 θερμίδες.

Ξηροί καρπόι σόγιας

Tο τόφου, όπως και άλλες τροφές σόγιας περιέχουν οιστρογόνα-όπως οι ενώσεις που ονομάζονται ισοφλαβόνες, που πιστεύεται ότι καθυστερούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Απολαύστε ξηρούς καρπούς σόγιας (ψητή σόγια), όπου 2 κουταλιές της σούπας έχουν 97 θερμίδες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.