WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πόσο συχνά πρέπει να ζυγίζεστε


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Ιουλίου 2017

women-on-scale-weight-loss.jpg

Οι περισσότεροι όταν προσπαθείτε να χάσετε κιλά θέλετε να έχετε τον έλεγχο και να γνωρίζετε πόσο βάρος χάνετε. Έτσι αν ζυγίζεστε κάθε μέρα, μπορεί να αποτρέψετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Ενώ αν αφεθείτε, ενδέχεται να χαλαρώσετε όσο αφορά τη διατροφή σας και να πάρετε ή να μη χάσετε καθόλου βάρος. Επίσης κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι ο συχνός έλεγχος, ακόμα και αν είναι κάθε μέρα, μπορεί να σας βοηθήσει στο να πετύχετε πιο εύκολα το στόχο σας και να κρατήσετε τις κακές διατροφικές συνήθειες υπό έλεγχο.

Υπάρχει όμως και ο αντίλογος, όπου επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η καθημερινή χρήση της ζυγαριάς ενδέχεται να οδηγήσει σε ψυχαναγκαστική συμπεριφορά. Εστιάζοντας συνέχεια στον αριθμό των κιλών, μπορεί να αγχωθείτε με αποτέλεσμα να τρώτε ό,τι βρείτε μπροστά σας. Άρα αυτή η εμμονή με τη ζυγαριά μπορεί να γίνει καταστροφική τόσο για το σώμα όσο και για τη ψυχική σας υγεία. Εξάλλου το βάρος αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας γιατί επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως την ώρα που ζυγίζεστε, τα ρούχα που φοράτε εκείνη τη στιγμή, το πόσο αλάτι έχετε καταναλώσει και να έχετε πάει ή όχι στην τουαλέτα.

Αν λοιπόν οι αριθμοί σας αγχώνουν καλύτερα να τους ξεχάσετε και να ασχοληθείτε με το πώς νιώθετε με το σώμα σας και να προσπαθήσετε να υιοθετήσετε πιο υγιεινές διατροφικές συνήθειες. Και επειδή οι μελέτες δεν δίνουν σαφή απάντηση όσο αφορά το θέμα της συχνότητα που πρέπει να ζυγίζεστε, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι υπερβολές και οι ακραίες διατροφικές επιλογές δεν ωφέλησαν ποτέ και κανέναν. Σε εκείνο όμως που όλοι συμφωνούν είναι ότι οτιδήποτε και να κάνετε, δεν πρέπει να έχει επιζήμια αποτελέσματα στην ψυχική ή σωματική σας υγεία.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.