WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4+1 πράγματα που πρέπει όλες οι γυναίκες να γνωρίζουν για το δέρμα τους


16 Ιουλίου 2017

19120998-811286575687986-6871395826137038848-n.jpg

Επιδερμίδα: Περιέχει κύτταρα που βοηθάνε στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και παράγει τη μελανίνη..

Δέρμα: Είναι υπεύθυνο για την θρέψη και την στήριξη της επιδερμίδας.

Υποδόριο λίπος: Προστατεύει το σώμα και βοηθά να παραμείνετε ζεστοί.

Σμηγματογόνοι αδένες: Παράγουν μια ελαιώδη ουσία για να κρατήσει το δέρμα σας λείο και απαλό.

Αιμοφόρα αγγεία: Συμβάλουν στην αποβολή των αποβλήτων (όπως το CO2)

Ας δούμε μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το δέρμα.

1. Οι ρυτίδες μπορεί να αποτελούν ενδείξεις για την υγεία

Έχετε βαθιές ρυτίδες; Σύμφωνα με μια μελέτη του Yale School of Medicine αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κινδυνεύετε να αποκτήσετε υψηλή αρτηριακή πίεση. Επίσης οι βαθιές ρυτίδες μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ελαστίνη, η οποία βοηθάει την επιδερμίδα σας να είναι ελαστική. Τέλος οι ρυτίδες μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι δεν κοιμάστε αρκετές ώρες το βράδυ. Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν πέντε ή λιγότερες ώρες κάθε βράδυ είχαν περισσότερες ρυτίδες, σε σύγκριση με εκείνες που κοιμόντουσαν περισσότερες ώρες.

2. Σε περίπτωση που αμφιβάλλετε για κάποιες ελιές καλό είναι να τις κοιτάξετε

Η ασυμμετρία, οι χρωματικές αλλαγές καθώς και η αύξηση στο μέγεθος σε μια ή περισσότερες ειλιές μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία. Αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο, καλό είναι να ειδοποιήσετε το δερματολόγο σας.  

3. Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί όσο περνάνε τα χρόνια

Καθώς μπαίνετε στην περιεμμηνόπαυση τα επίπεδα των οιστρογόνων μειώνονται και αυξάνονται οι αντρικές ορμόνες όπως η τεστοστερόνη και αυτή η ανισορροπία μπορεί να ξεσπάσει σε ακμή. Αν ξαφνικά μετά τα 40 διαπιστώσετε ότι ζείτε και πάλι την εφηβεία συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να σας παρέχει την κατάλληλη θεραπεία.

Διαβάστε επίσης: Ποια είναι η σχέση της σοκολάτας με την ακμή

4. Η διατροφή επηρεάζει την υγεία της επιδερμίδας

Ενώ ορισμένες τροφές μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των ζημιών που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία, από την άλλη υπάρχουν τρόφιμα που επιδεινώνουν τα δερματικά προβλήματα. Για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά μπορεί να χειροτερέψουν την ακμή. Η ζάχαρη συμβάλει στη μείωση του κολλαγόνου και το κόκκινο κρέας που έχει μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης.

5. Πώς θα αντιμετωπίσουμε τα εξανθήματα που εμφανίζονται από τον ιδρώτα

Πρώτα απ 'όλα, γιατί ιδρώνουμε; Είναι ο τρόπος του σώματος να ρυθμίζει τη θερμοκρασία. Εάν όμως κάθε φορά που ιδρώνετε βγάζετε εξανθήματα, τότε επιλέξτε να φοράτε πιο χαλαρά ρούχα και σκουπίστε το σώμα σας από τον ιδρώτα. Αν από την άλλη μεριά έχετε υπεριδρωσία, που σημαίνει ότι ιδρώνετε πάρα πολύ και σχεδόν με το παραμικρό, τότε επισκεφτείτε το γιατρό σας γιατί υπάρχουν αρκετές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.