Πόσα γεύματα πρέπει να τρώτε για να χάσετε κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017
18300020-124386168117361-4746397719206035456-n.jpg

Καταρχάς μια μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο πλεονέκτημα στην απώλεια βάρους, όσο αφορά την κατανάλωση έξι γευμάτων την ημέρα. Επίσης μια δεύτερη μελέτη έδειξε ότι η μετάβαση από τα τρία γεύματα την ημέρα στα έξι δεν ενίσχυσε την απώλεια λίπους. Έτσι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε έξι γεύματα την ημέρα, στην πραγματικότητα δεν επηρεάζουν το μεταβολισμό τους, με αποτέλεσμα να μη χάνουν κιλά.Ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε κιλά είναι να κόψετε τις ημερήσιες θερμίδες, ανεξάρτητα από πόσο συχνά τρώτε. Αν κρατάτε τις θερμίδες σας υπό έλεγχο μπορείτε να τρώτε όσες φορές θέλετε μέσα στην ημέρα.

Και ενώ η κατανάλωση μικρών και συχνών γευμάτων μέσα στην ημέρα δεν έχει κάποιο αντίκτυπο στο μεταβολισμό και στην απώλεια λίπους, ωστόσο οι ειδικοί συμφωνούν ότι μπορεί να σας βοηθήσει με άλλους τρόπους. Καταρχάς όσο πιο πολλές ώρες μένετε νηστικοί μεταξύ των γευμάτων, τόσο αυξάνεται το αίσθημα της πείνας και έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσετε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που σας αναλογεί. Επίσης μετά από 3 με 4 ώρες χωρίς τροφή, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αρχίζουν να πέφτουν, με αποτέλεσμα να νιώθετε υποτονικοί, πεινασμένοι και να αναζητάτε κάτι γλυκό. Αυτός είναι και ο λόγος που το πρωινό γεύμα είναι τόσο σημαντικό, αφού το σώμα σας ήταν 7 με 8 ώρες χωρίς φαγητό. Γι αυτο και άνθρωποι που συνηθίζουν να τρώνε πρωινό, έχουν την τάση να ζυγίζουν λιγότερο σε σχέση με εκείνους που το παραλείπουν. Επίσης μπορούν να αντισταθούν πιο εύκολα στους διατροφικούς πειρασμούς και να κάνουν καλύτερες διατροφικές επιλογές.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί η απώλεια βάρους να επιβραδύνει το μεταβολισμό σας;

Το συμπέρασμα είναι ότι αν ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα ισορροπημένο πρωινό και στη συνέχεια τρώτε κάτι ελαφρύ κάθε 3 με 4 ώρες, παρέχετε στο σώμα σας ενέργεια και θρεπτικά συστατικά και αποφεύγετε την υπερκατανάλωση κατά τη διάρκεια των γευμάτων. Η καλύτερη λύση είναι να καταναλώνετε σνακ που περιέχουν ένα συνδυασμό και από τις τρεις ομάδες τροφίμων: πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα