WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι συμβαίνει με τα κιλά μας όταν πατάμε τα 40


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Ιουλίου 2017

pexels-photo-261154.jpeg

Γιατί όμως δεν χάνουμε τόσο εύκολα βάρος όταν πατάμε τα 40;

Στη συγκεκριμένη ηλικία ο μεταβολισμός επιβραδύνεται, με αποτέλεσμα να καίμε λιγότερες θερμίδες από ό,τι όταν ήμασταν 20 ετών. Επίσης η πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων καθιστά πιο δύσκολη την απώλεια βάρους και μπορεί να προκαλέσει αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σας με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επιθυμία σας για γλυκά. Αν και εσείς έχετε πατήσει τα 40 και δυσκολεύεστε να χάσετε τα περιττά κιλά, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Θυμηθείτε τους χρυσούς κανόνες απώλειας βάρους

Σίγουρα όπως ανέφερα και προηγουμένως, πολλά πράγματα αλλάζουν μετά από τα 40. Όμως οι βασικές αρχές απώλειας βάρους παραμένουν ίδιες, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε. Έτσι πρέπει να τρώτε λιγότερο. Αν δεν μειώσετε τις θερμίδες, δεν θα χάσετε βάρος. Οι ανάγκες σε θερμίδες διαφέρουν ανάλογα με τις σωματομετρήσεις του καθενός, αλλά σε γενικές γραμμές θα πρέπει να επιδιώξετε να καταναλώνετε 500 θερμίδες λιγότερες καθημερινά. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η αργή και σταθερή προσέγγιση για την απώλεια βάρους είναι και πιο βιώσιμη, αφού έχετε περισσότερες πιθανότητες να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες.

Διαβάστε επίσης: Ποιες καλοκαιρινές παθήσεις απειλούν τις γυναίκες. Ο γυναικολόγος μας λύνει όλες τις απορίες

Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα

Όταν βρίσκεστε στην ηλικία των 40 μπορεί να αυξηθεί η αντίσταση στην ινσουλίνη και αυτό σας κάνει να πεινάτε περισσότερο. Αν όμως καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα κάθε 3 με 4 ώρες κρατάτε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά και καταπολεμάτε τις ξαφνικές λιγούρες.

Να είστε επιλεκτικές

Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια δεν μπορείτε να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας σοκολάτα, όπως όταν ήσασταν 20. Φυσικά δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τα γλυκά, αλλά αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τα καταναλώνετε με μέτρο.

Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα

Ειδικά μετά τα 40 η μυϊκή μάζα αρχίζει και μειώνεται κάτι που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την απώλεια κιλών. Για να επιβραδύνετε αυτή την απώλεια πρέπει να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητα και μια καλή αρχή είναι να ασκείστε 30 λεπτά κάθε μέρα.

Τέλος να θυμάστε ότι η κάθε ηλικία έχει τα θετικά και τα αρνητικά, έτσι μια γυναίκα που είναι άνω των 40 χαρακτηρίζεται από τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που αισθάνεται για τον εαυτό της. 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.