Μικρά μυστικά για να χάσετε τα τελευταία 5 κιλά

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τρίτη, 08 Αυγούστου 2017
19429239-1311101452272509-4390534699202641920-n-1.jpg

Σταματήστε το άσκοπο τσιμπολόγημα

Αυτές οι μικρές ατασθαλίες μπορεί να σας φαίνονται αθώες, όμως κάθε άλλο παρά αθώες είναι, αφού σας προσθέτουν επιπλέον θερμίδες και καθιστούν δύσκολο να χάσετε αυτά τα τελευταία κιλά. Κάθε φορά που επιθυμείτε να τσιμπολογήσετε κάτι, προτιμήστε μια τσίχλα ή μια καραμέλα χωρίς ζάχαρη.

Διαβάστε εδώ: Με αυτές τις αλλαγές σταμάτησα να τρώω γλυκά

Συγκεντρώστε μερικά βασικά κίνητρα

Μετά από εβδομάδες ή μήνες που προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι φυσιολογικό ο ενθουσιασμός σας να έχει εξασθενίσει. Όμως αν δεν τηρείτε το διατροφικό σας πρόγραμμα και κάνετε ατασθαλίες, δεν θα μπορέσετε ή θα δυσκολευτείτε να φτάσετε στο στόχο σας. Έτσι λοιπόν για να μην εγκαταλείψετε την προσπάθεια πρέπει να βρείτε καινούρια κίνητρα και να θέσετε νέους εφικτούς στόχους. Και φυσικά να έχετε υπομονή και επιμονή.  

Πίνετε πολλά υγρά

Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πιο εύκολο να αφυδατωθείτε και να κάνετε κατακρατήσεις, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η προσπάθεια απώλειας βάρους. Όμως με μερικά απλά βήματα μπορείτε να αποφύγετε την κατακράτηση νερού και το φούσκωμα. Πώς θα το πετύχετε; Καταρχάς πρέπει να μειώσετε ή να ελαττώσετε το αλάτι και φυσικά να πίνετε πολλά υγρά μέσα στην ημέρα αλλά και να τρώτε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Απομακρύνετε τις τοξικές ενώσεις από το φαγητό σας

Τα χημικά όπως το BPA, οι φθαλικές ενώσεις, τα parabens και τα PCBs, που βρίσκονται κυρίως στα πλαστικά και σε κάποιες τροφές, μπορούν να δυσκολέψουν την απώλεια βάρους. Ενώ είναι δύσκολο να αποφύγετε όλες τις χημικές ενώσεις, μπορείτε όμως να μειώσετε την έκθεση σε αυτές αν προτιμήσετε γυάλινα δοχέια αντί για πλαστικά και εάν επιλέγετε θαλασσινά με χαμηλότερα επίπεδα μολυσματικών ουσιών,.

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Η επίτευξη επαρκούς ύπνου είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι πηγαίνουν νωρίς στο κρεβάτι είναι λιγότερο επιρρεπείς στην κατανάλωση γλυκών, σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται αργά τη νύχτα. Επίσης όταν κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ έχετε περισσότερη ενέργεια και κάνετε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα