WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε τι έκανα και έχασα τα κιλά του καλοκαιριού


Τζουλιάννα Καρνέζη

4 Σεπτεμβρίου 2017

18949495-1873032642913537-8347059568710254592-n-2.jpg

Το πρωί που ξυπνούσα έπινα ένα χυμό λεμόνι με νερό. Δεν είχα αυταπάτες ότι θα μου κάψει το λίπος, αφού κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όμως το συγκεκριμένο ρόφημα βοηθάει την πέψη και παρέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C. Συμπιέστε το χυμό μισού λεμονιού σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και πιείτε το, το πρωί πριν από το πρωινό γεύμα. 

Διαβάσετε εδώ: Πώς απαλλάχτηκα από την κυτταρίτιδα τρώγοντας

Για τρεις ημέρες εστίασα στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με έντονα χρώματα, δημητριακών ολικής αλέσεως και οσπρίων. Οι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά τα οποία είναι απαραίτητα στην καθημερινή μας διατροφή αφού καταπολεμούν αλλά και περιορίζουν την οξείδωση που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό διάφορα προβλήματα υγείας. Τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην αντιγήρανση και καταπολεμούν διάφορες νόσους, ενώ επίσης φέρονται να χαρίζουν υγεία και μακροζωία. Επίσης για τρεις ημέρες απέφευγα να τρώω επεξεργασμένες τροφές, τηγανιτά, κόκκινο κρέας, ζάχαρη και φυσικά δεν έπινα καθόλου αλκοόλ. Αντ αυτού προσπάθησα να πίνω 3 λίτρα υγρά ημερησίως, ώστε να βοηθήσω την κυκλοφορία της λέμφου και την αποτοξίνωση των νεφρών. Επέλεξα να πίνω νερό, χυμό λαχανικών και τσάι από βότανα. Και φυσικά δεν ξέχασα να αρχίσω και πάλι την άσκηση. Τ'έλος έβαλα στόχο να γυμνάζομαι για μια ώρα καθημερινά ή τουλάχιστον μέρα παρά μέρα.

Ακολουθώντας την παραπάνω αποτοξίνωση για τρεις ημέρες μπόρεσα να ξεφουσκώσω και σιγά σιγά άρχισα και πάλι να μπαίνω σε ένα πρόγραμμα. Όμως προσοχή μην κάνετε κανένα είδος αποτοξίνωσης, εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, είστε ηλικιωμένος-η, εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή είστε λιποβαρής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.