WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έπινα ζεστό νερό για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Σεπτεμβρίου 2017

water-glass-heat-drink-161425.jpeg

Καταρχάς θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν ήταν και το πιο εύκολο πείραμα, γιατί δεν με ευχαριστούσε ιδιαίτερα η ιδέα να πίνω ζεστό νερό. Παρόλα αυτά όσο περνούσαν οι ημέρες τόσο πιο πολύ προσαρμοζόμουν στο πείραμα. Και μπορώ να ομολογήσω ότι, αν και δεν το περίμενα, διαπίστωσα ευχάριστες αλλαγές στο σώμα μου.

Η πρώτη ευχάριστη αλλαγή ήταν η βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο στομάχι, που εκδηλώνεται με μικρή κινητικότητα του εντέρου. Έτσι και εγώ τον τελευταία καιρό υπέφερα από δυσκοιλιότητα, η οποία συνοδευόταν με φούσκωμα και πίεση στο στομάχι. Όταν όμως ξεκίνησα να πίνω ζεστό νερό, η κινητικότητα του εντέρου βελτιώθηκε και φυσικά μειώθηκε η δυσκοιλιότητα.  

Διαβάστε εδώ: Τι είναι το "χρυσό γάλα" και γιατί να το πίνουμε κάθε βράδυ

Και ενώ συνέχιζα το πείραμα μου παρατήρησα ότι κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως πονούσα λιγότερο σε σχέση με τις ημέρες που δεν έπινα ζεστό νερό. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο ρόφημα χαλαρώνει τους μύες του στομάχου και βοηθάει στην ανακούφιση του πόνου της εμμηνόρροιας. Επίσης βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να μειώνει τις κράμπες που έχουμε όταν είμαστε αδιάθετες.

Τι συνέβη όμως με το βάρος μου; Έχασα κιλά ή παρέμεινα στα ίδια; Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μαγικό ρόφημα ή τρόφιμο που να μειώνει το σωματικό βάρος. Η μόνη λύση για να χάσουμε κιλά είναι η σωστή διατροφή. Παρόλα αυτά τα ζεστό νερό με βοήθησε στην προσπάθεια μου να χάσω τα περιττά κιλά γιατί ενυδάτωνε το σώμα μου και μου δημιουργούσε το αίσθημα του κορεσμού. Εξάλλου πολλές φορές το σώμα δυσκολεύεται να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ πείνας και δίψας. Έτσι, μπορεί πολλές φορές να νιώθουμε ότι πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα μπορεί απλά να είμαστε αφυδατωμένοι.

Συμπερασματικά μπορώ να πω ότι ήταν ένα πείραμα που μου πρόσφερε αρκετά οφέλη, από την άλλη όμως δεν κατάφερα να υιοθετήσω αυτή τη συνήθεια καθώς δεν μου ήταν πολύ ευχάριστο να πίνω ζεστό νερό. Ωστόσο όσοι θέλουν να ακολουθήσουν αυτή τη συνήθεια είναι σημαντικό να πίνουν το ζεστό νερό μετά το φαγητό και ποτέ με άδειο στομάχι, γιατί μπορεί να προκληθεί φλεγμονή λόγω διάβρωσης των εντερικών τοιχωμάτων. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.