WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έπινα μηλόξυδο για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

18 Οκτωβρίου 2017

apple-apple-compote-jar-garden-162729.jpeg

Καταρχάς να τονίσω ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πίνετε το μηλόξυδο σκέτο, αλλά πάντα μαζί με νερό. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να δοκιμάσετε αυτό το ρόφημα προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι νερό και να το πιείτε με γεμάτο στομάχι. Μην επιχειρήσετε να το δοκιμάσετε σκέτο γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία και φυσικά μην το παρακάνετε στην ποσότητα.  Έτσι λοιπόν ξεκίνησα να πίνω ένα ποτήρι νερό με 1 κουταλιά μηλόξυδο σε καθημερινή βάση και μερικές φορές πρόσθετα και λίγο μέλι, ώστε να είναι πιο γευστικό.

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν ήταν και το καλύτερο ρόφημα που έχω πιεί, αντιθέτως δεν μου άρεσε καθόλου η γεύση του. Παρόλα αυτά κάθε μέρα έπινα με λίγη προσπάθεια ένα ποτήρι. Το μόνο που με ανακούφιζε ήταν η σκέψη ότι το μηλόξυδο δεν περιέχει θερμίδες, αφού έχει μόνο 3 kcal η κουταλιά της σούπας, επομένως σίγουρα δεν θα έπαιρνε κιλά. Το θέμα όμως ήταν αν θα έχανε βάρος ή θα παρέμενα στα ίδια κιλά. Η αλήθεια ήταν ότι κάθε φορά που έπινα το μολυξόδο μου κοβόταν η όρεξη, ίσως επειδή η γεύση του μου προκαλούσε μια μικρή ναυτία.

Διαβάστε εδώ: Πώς το Instagram βοήθησε μια κοπέλα να χάσει 30 κιλά

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο που παρατήρησα κατά τη διάρκεια του πειράματος ήταν ότι όταν έπινα μηλόξυδο , αφού είχα φάει πολύ, ένιωθα μια ανακούφιση. Αυτό ίσως εξηγείται από το γεγονός ότι το ξύδι αυξάνει την οξύτητα του στομάχου, επιτρέποντας να γίνει η πέψη και η κίνηση της τροφής στο λεπτό έντερο πιο εύκολα. Συνεχίζοντας το καθόλου ευχάριστο πείραμα για ένα μήνα, δεν παρατήρησα κάποια άλλη αλλαγή στο σώμα μου ή στη διάθεση μου. Και αυτό ήρθε να το επαληθεύσει η ζυγαριά, στην οποία ανέβηκα αφού είχε περάσει ο μήνας και δεν παρατήρησα καμία διαφορά στο βάρος μου. Όσα κιλά ξεκίνησα το πείραμα με τα ίδια το τελείωσα.

Το συμπέρασμα; Μην μπείτε στον κόπο να πίνετε μηλόξυδο για να χάσετε κιλά ή να αποτοξινωθείτε. Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά και δεν υπάρχει κάποια έγκυρη μελέτη που να υποστηρίζει ότι αυτό το προϊόν επηρεάζει το μεταβολισμό και οδηγεί σε απώλεια βάρους. Και φυσικά δεν θα βρείτε πουθενά στην επιστημονική βιβλιογραφία κάτι που να αναφέρει ότι αν πίνουμε μηλόξυδο θα κάψουμε λίπος. Επίσης οι ερευνητές αναφέρουν πως είναι καλό να αποφεύγουμε την κατανάλωση του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αντίθετα εάν θέλουμε να πίνουμε μηλόξυδο να το κάνουμε για μικρό χρονικό διάστημα και κατόπιν ιατρικής συμβουλής, υπάρχει κίνδυνος υπερδοσολογίας. Συγκεκριμένα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα καλίου, να ερεθίσει τον οισοφάγο και το στομάχι και να φθείρει το σμάλτο των δοντιών. Τέλος δεν συστήνεται η κατανάλωση του σε έγκυες, θηλάζουσες και σε άτομα που ακολουθούν φαρμακευτική αγωγή. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.