WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι τρώει η Brigitte Macron και παραμένει τόσο αδύνατη


Τζουλιάννα Καρνέζη

9 Νοεμβρίου 2017

20170727-zaf-v01-174.jpg

Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, που μόλις τη συνάντησε της είπε «Είστε σε πολύ καλή φυσική κατάσταση». Όμως τι πραγματικά τρώει η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας και διατηρεί αυτή την σιλουέτα;

Η Brigitte Macron λατρεύει τα φρούτα και τα λαχανικά. Παρόλο που δεν είναι χορτοφάγος προτιμάει τις φυτικές τροφές, παρά το κρέας και συγκεκριμένα καταναλώνει περίπου 10 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Ακόμα και όταν πηγαίνει σε εστιατόρια ξεκινάει το γεύμα της με μια σαλάτα, ώστε να αυξήσει το αίσθημα του κορεσμού και να φάει λιγότερο στην συνέχεια.  Επίσης όπως και οι περισσότεροι Γάλοι έτσι και η Macron είναι οπαδός του κρασιού, αλλά ποτέ δεν ξεπερνάει το ένα ποτήρι.   

Διαβάστε εδώ: Πώς θα βελτιώσετε την υγεία του εντέρου σας μέσα σε λίγες ημέρες

Αν και δεν γνωρίζουμε το ακριβές διατροφικό πρόγραμμα της Brigitte Macron, σε γενικές γραμμές φαίνεται να ακολουθεί μια ισορροπημένη διατροφή. Και αν σας ακούγετε υπερβολικός ο αριθμός των 10 φρούτων και λαχανικών την ημέρα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι συστάσεις έχουν αλλάξει. Μέχρι πριν λίγο καιρό το National Cancer Institute σύστηνε να τρώμε κάθε μέρα 5 μερίδες λαχανικών και φρούτων. Τώρα έχει φανεί ότι εάν αυξηθούν αυτές οι ποσότητες, τα πλεονεκτήματα για την υγεία είναι σημαντικά. Συγκεκριμένα σε επιδημιολογικές μελέτες φάνηκε ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν μέχρι 10 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά, έχουν 40% λιγότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιαγγειακά νοσήματα. Επίσης άλλες μελέτες βρήκαν ότι η ανάλογη κατανάλωση μειώνει την πίεση του αίματος.

Για τους λόγους αυτού έχει ξεκινήσει εκστρατεία με στόχο να γίνει κατανοητό ότι όσο πιο πολλά φρούτα και λαχανικά καταναλώνουμε την ημέρα, αποκτάμε και περισσότερα οφέλη για την υγεία. 

Στην gallery που ακολουθεί δείτε την εμφάνισή της, στην ορκωμοσία του συζύγου της:
 

[gallery-716855]

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.