Δείτε ποιες τροφές με βοήθησαν να τρώω λιγότερο

Τζουλιάννα Καρνέζη
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017
23967259-145152619458727-6901767305118613504-n.jpg

Και τα κατάφερα, όχι όμως μόνο με τη μείωση των θερμίδων αλλά πρόσθεσα στο διατροφικό μου πρόγραμμα κάποιες τροφές, οι οποίες αύξησαν το αίσθημα κορεσμού και έτσι έτρωγα λιγότερο. Θέλετε να δείτε ποιες είναι;

Σπόροι Chia

Αυτά τα μικρά ασπρόμαυρα θαύματα μπορούν να απορροφήσουν έως και 10 φορές το μέγεθος τους σε νερό. Αυτό σημαίνει ότι  πριν φάω τους σπόρους Chia τους μούσκευα στο νερό και έτσι με κρατούσαν για ώρες χορτάτη ενώ ταυτόχρονα με ενυδατώνανε. Επίσης μία κουταλιά της σούπας σπόροι Chia προσφέρει δύο γραμμάρια πρωτεΐνης και τέσερα γραμμάρια φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στο αίσθημα κορεσμού.  

Φασόλια

Όλα τα όσπρια είναι πλούσιε σε φυτικές ίνες και σε χαμηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, ο συνδυασμός των οποίων δημιουργεί το αίσθημα πληρότητας και μας κρατάνε για πολλές ώρες χορτάτους. Το δικό μου αγαπημένο όσπριο είναι τα φασόλια, γιατί μπορώ να τα βάλω στις σαλάτες, να τα κάνω σούπα ή να φτιάξω burritos.

Μούρα

Μπορεί να σας φαίνονται μικρά όμως είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. Ένα φλιτζάνι μούρα προσφέρει περίπου 8 γραμμάρια  φυτικές ίνες, ανάλογα με την ποικιλία.  Κάθε πρωί έτρωγα γιαούρτι με βατόμουρα και ένιωθα χορτάτη για αρκετές ώρες.

Μήλα

Τα μήλα περιέχουν έναν ειδικό τύπο φυτικών ινών που ονομάζεται πηκτίνη, η οποία αυξάνει κατά πολύ το αίσθημα κορεσμού. Απλά βεβαιωθείτε ότι τρώτε το μήλα με τη φλούδα γιατί έχει το μεγαλύτερος μέρος των φυτικών ινών. Και όποτε ήθελα κάτι γλυκό έψηνα ένα μήλο στο φούρνο, το πασπάλιζα με κανέλα και το απολάμβανα.