WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 γυναίκες αποκαλύπτουν πώς έχασαν όλα τα περιττά κιλά χωρίς άσκηση


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Ιανουαρίου 2018

26070253-1996726350583693-5012481285474484224-n.jpg

Παρόλα αυτά 4 γυναίκες μας αποκάλυψαν πώς κατάφεραν να χάσουν τα περιττά κιλά χωρίς άσκηση.

Στέλλα 28 ετών : Βελτίωσε τον ύπνο της

Η Στέλλα μας αποκάλυψε ότι από τότε που ξεκίνησε να φροντίζει τη σωματική αλλά και τη ψυχική της υγεία κατάφερε να χάσει 20 κιλά. Συγκεκριμένα προσπάθησε να ασχοληθεί ενεργά με το να μειώσει το άγχος και την αϋπνία, αυξάνοντας σταδιακά τις ώρες που κοιμόταν κάθε βράδυ.

Αυτό που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι ο ύπνος τουλάχιστον επτά ώρες ημερησίως είναι σημαντικός για την απώλεια βάρους αλλά και για τη διαχείριση του άγχους.

Μαρία 30 ετών: Κοίταξε το θυρεοειδή της

Μερικές φορές μια απότομη αύξηση του βάρους ή ανικανότητα να χάσετε κιλά δεν οφείλεται πάντα στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού αλλά σε ιατρικά αίτια. Τέτοια ήταν και η περίπτωση της Μαρίας η οποία πριν μερικά χρόνια πήρε περίπου 10 κιλά. Όπως δήλωσε η ίδια υπέφερε για μήνες προσπαθώντας να χάσει βάρος και τελικά αποφάσισε να επισκεφτεί το γιατρό της. Η διάγνωση ήταν Hashimoto, μια ασθένεια του θυρεοειδούς, η οποία εξηγούσε και την αύξηση του σωματικού βάρους. Μόλις ξεκίνησε τα κατάλληλα φάρμακα και σε συνδυασμό με μια υγιεινή διατροφή κατάφερε να χάσει όλα τα περιττά κιλά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλοί ιατρικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αύξηση του σωματικού βάρους και την απώλεια βάρους, όπως ορμόνες, ηπατική λειτουργία, ινσουλίνη, βακτήρια εντέρου και η λειτουργία του θυρεοειδούς.

Σοφία 36 ετών: Παρακολούθησε τις θερμίδες της με τη βοήθεια μιας εφαρμογής

Όταν η Σοφία πήρε την απόφαση να χάσει κιλά, επισκέφτηκε ένα διαιτολόγο, παράλληλα όμως ανακάλυψε και μια εφαρμογή που τη βοήθησε να μετράει τις θερμίδες που έπαιρνε όλη την ημέρα. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να χάσει σταθερά όλα τα περιττά κιλά.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η απώλεια βάρους απαιτεί να παίρνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε. Και ενώ μπορείτε να δημιουργήσετε θερμιδικό έλλειμμα με την άσκηση, ωστόσο μπορείτε επίσης να το πετύχετε και μόνο μέσω της διατροφής.

Αλεξάνδρα 33 ετών: Αύξησε την κατανάλωση φυτικών ινών

Η Αλεξάνδρα έδωσε έμφαση στην κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα φυτικών ινών και κατάφερε να αυξήσει το αίσθημα κορεσμού και να χάσει βάρος. Με το που έβαλε στη διατροφή της περισσότερα μη επεξεργασμένα τρόφιμα ένιωθε χορτάτη περισσότερες ώρες με αποτέλεσμα να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ένταξη των φυτικών ινών στη διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση ή στη διατήρηση του σωματικού βάρους αλλά και στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος.

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.