WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε το βράδυ εάν θέλετε να χάσετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Φεβρουαρίου 2018

26864172-1580978375349527-235531440962404352-n.jpg

Καρύδια

Μία χούφτα καρύδια 30 λεπτά πριν αποσυρθείτε στην κρεβατοκάμαρά σας είναι αρκετή για να σας χαρίσει βαθύ και ήρεμο ύπνο χωρίς να σας προσθέσει πολλές θερμίδες.

Καρύδα

Τα  λιπαρά της καρύδας αν και είναι κορεσμένα όχι μόνο δεν έχουν αρνητική επίδραση στην υγεία αλλά επίσης βοηθάνε στο να σας πάρει ο ύπνος και αυξάνουν το αίσθημα του κορεσμού.

Τσάι τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό πεπτικό βοήθημα, γνωστό για τη φυσική ανακούφιση από τις καούρες και από τη ναυτία. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το τζίντζερ είναι να το πιείτε.

Μπανάνες

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο και μαγνήσιο. Αυτά τα δυο μέταλλα βοηθάνε το σώμα να χαλαρώσει, γι αυτό και παίζουν σημαντικό ρόλο για να σας πάρει ο ύπνος. Η μπανάνα επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μπορεί να σας χορτάσει χωρίς να σας δώσει πολλές θερμίδες.

Αβοκάντο

Δεν χρειάζεστε μεγάλη ποσότητα, περίπου μισό αβοκάντο μαζί με σπόρους κολοκύθας θα μειώσει το αίσθημα λιγούρας και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε.

Γάλα

Ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά αποτελεί την κατάλληλη επιλογή όταν έχετε βραδινές λιγούρες, αφού θα σας χορτάσει χωρίς να πάρετε κιλά.

Ψωμί ολικής αλέσεως

Το ψωμί ολικής αλέσεως παρέχει βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο τα οποία χαλαρώνουν το σώμα και να αυξάνουν την παραγωγή μελατονίνης. Δοκιμάστε μια φέτα 100 τοις εκατό ψωμί ολικής αλέσεως με μια κουταλιά της σούπας  φυστικοβούτυρο ή πολτοποιημένο αβοκάντο.

Πλιγούρι βρώμης

Η βρώμη δεν είναι μόνο ένα θρεπτικό τρόφιμο για πρωινό, μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Όπως και άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως, η βρώμη περιέχει σύνθετους υδατάνθρακας, που σημαίνει ότι διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δεν θα σηκωθείτε μέσα στη νύχτα για να κάνετε επιδρομή στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.