WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έπινα νερό με λεμόνι και αγγούρι για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Μαρτίου 2018

lemonade-1.jpg

Καταρχάς την πρώτη φορά που ήπια το συγκεκριμένο ρόφημα διαπίστωσα ότι είναι αρκετά δροσιστικό και γευστικό. Κατάλαβα ότι θα μπορούσα πολλή εύκολα να το εντάξω στην καθημερινότητά μου και να ξεφύγω από τα συνηθισμένα ροφήματα όπως το νερό με λεμόνι, το τσάι και έτσι αποφάσισα να το βάζω σε μπουκάλι για να το παίρνω μαζί στη δουλειά.

Το πρώτο πράγμα ήταν ότι βελτιώθηκε η λειτουργία του γαστρεντερικού μου συστήματος. Αυτό οφείλεται στο λεμόνι, διότι η σύνθεση του είναι παρόμοια με αυτή του σάλιου και του υδροχλωρικού οξέους στα πεπτικά υγρά, με αποτέλεσμα να βοηθάει τη λειτουργία της πέψης. Από την άλλη μεριά το αγγούρι βοηθάει στην ενυδάτωση της επιδερμίδας αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα  νερού αλλά και βιταμίνης Β5 η οποία βοηθάει στο να φαίνεται λαμπερή η επιδερμίδα.

Επίσης μειώθηκαν οι ημικρανίες. Βέβαια θέλω να προσθέσω ότι ο βασικός παράγοντας που μειώθηκαν οι ημικρανίες μου δεν ήταν το νερό με λεμόνι και αγγούρι, αλλά ότι αύξησα την πρόληψη νερού. Επιπλέον το γεγονός ότι το αγγούρι είναι πλούσιο σε βιταμίνες συμπλέγματος Β και ηλεκτρολύτες συνέβαλε στην πρόληψη των πονοκεφάλων.

Τέλος όσο αφορά τα κιλά πρέπει να ομολογήσω ότι δεν παρατήρησα καμία μα καμία διαφορά. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα μαγικό ρόφημα που θα αυξήσει το μεταβολισμό και θα σας αδυνατίσει. Μπορεί το λεμόνι με το αγγούρι να συμβάλει στην ενυδάτωση, όπως πολλά ροφήματα, όμως δεν θα σας μειώσει το λίπος ούτε θα σας αδυνατίσει εφόσον δεν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής. Έτσι λοιπόν είτε πίνετε τσάι, σκέτο νερό, βότανα ή λεμόνι θα έχετε την ίδια βοήθεια στην προσπάθεια απώλειας κιλών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.