WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έπινα νερό με αγγούρι και τζίντζερ για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Μαρτίου 2018

louise-roe-cucumber-and-ginger-gin-tonic-recipe-0-1412x1412.jpg

Έτσι λοιπόν κάθε πρωί έβαζα στο μπλέντερ λίγο νερό μαζί με ένα αγγούρι και ένα κομμάτι τζίντζερ. Αν και στην αρχή ήμουν διστακτική, όταν δοκίμασα το συγκεκριμένο ρόφημα με χαρά διαπίστωσα ότι ήταν πολύ δροσιστικό και γευστικό. Αμέσως κατάλαβα ότι θα μπορούσα πολύ εύκολα να το εντάξω στην καθημερινότητά μου και να ξεφύγω από τα συνηθισμένα ροφήματα, τσάι, νερό με λεμόνι κ.α.

Καταρχάς το νερό με αγγούρι και τζίνζτερ εκτός από γευστικό με κρατούσε ενυδατωμένη. Τα αγγούρια είναι από τα πιο ενυδατικά λαχανικά, αφού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη όχι μόνο για να έχουμε ευεξία αλλά και για τη διατήρηση μιας λαμπερής επιδερμίδας.

Διαβάστε εδώ: Πόση ζάχαρη πρέπει να τρώτε κάθε μέρα εάν θέλετε να χάσετε κιλά

Αντιμετώπισα τη δυσπεψία. Είτε λόγο των διατροφικών μου συνηθειών, είτε λόγω του στρες, τον τελευταίο καιρό με ταλαιπωρούσε δυσπεψία, την οποία εάν δεν αντιμετώπιζα υπήρχε κίνδυνος να οδηγήσει σε καούρα. Η περιεκτικότητα σε ίνες και νερό στα αγγούρια και τα ένζυμα που περιέχει τζίντζερ μπορεί να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των οξέων στο στομάχι και να θεραπεύσουν τη δυσπεψία.

Μειώθηκαν οι πόνοι της περιόδου. Κι όμως όταν άρχισα να τρώω τζίντζερ καθημερινά, δεν πονούσα τόσο πολύ κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Σύμφωνα με μελέτες το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τον πόνο εξίσου αποτελεσματικά με τα φάρμακα, αρκεί να λαμβάνεται κατά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως.

Μειώθηκαν οι ημικρανίες. Σε αυτό το σημείο θέλω να δηλώσω ότι ο βασικός παράγοντας που μειώθηκαν οι ημικρανίες μου, δεν ήταν το αγγούρι ή το τζίντζερ, όσο ότι αύξησα την πρόληψη νερού. Παρόλα αυτά τα αγγούρια είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ηλεκτρολύτες με αποτέλεσμα να τροφοδοτούν τον οργανισμό σε θρεπτικά συστατικά, συμβάλλοντας έτσι στην αποφυγή του hangover  και στην πρόληψη του πονοκεφάλου.

Με βοήθησε όταν είχα πυρετό. Το τζίντζερ περιέχει χρώμια, μαγνήσιο και ψευδάργυρο που βοηθάνε στη βέλτιστη ροή του αίματος, καθώς και στην πρόληψη του πυρετού. Εάν αρρωστήσετε βάλτε μια φέτα τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και θα νιώσετε αμέσως πολύ καλύτερα.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού μαζί με το αγγούρι και το τζίντζερ δεν σταματάνε σε αυτά που συνέβησαν σε εμένα, αλλά επεκτείνονται και στο χώρο της υγείας. Φτιάξτε και εσείς το δικό σας ρόφημα με λαχανικά και απολαύστε την ευεξία και ευημερία που τόσο απλόχερα θα σας χαρίσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.