Αυτή είναι η νέα δίαιτα που υπόσχεται με επιτυχία την απώλεια των περιττών κιλών

Τζουλιάννα Καρνέζη
Δευτέρα, 09 Απριλίου 2018
23498557-499847843724248-328089330515968000-n.jpg

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται μια διατροφή γνωστή ως η Νέα Σκανδιναβική Διατροφή (New Nordic Diet), η οποία βασίζεται στα τρόφιμα που καταναλώνουν οι κάτοικοι των Σκανδιναβικών χωρών. Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμα αρκετές έρευνες για να έχουμε επιβεβαιωμένα δεδομένα, φαίνεται ότι η Σκανδιναβική δίαιτα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια των περιττών κιλών αλλά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Διαβάστε εδώ: Έπινα λεμόνι με ανανά για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη

Η συγκεκριμένη διατροφή μοιάζει αρκετά με τη Μεσογειακή, βασίζεται σε 15 ομάδες τροφίμων, όπως φρούτα, λαχανικά, πατάτες, φρέσκα μυρωδικά, μανιτάρια μαζεμένα από αγρούς, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής άλεσης, άγριο κρέας, ψάρια, οστρακόδερμα και φύκια. Επίσης δίνει βάση στα βιολογικά προϊόντα και στο πολύ νερό. Σε αυτό όμως που διαφέρει από τη Μεσογειακή διατροφή είναι ότι αντί για ελαιόλαδο χρησιμοποιεί λάδι κανόλα, το όποιο είναι επίσης πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά.

Η Νέα Σκανδιναβική Διατροφή δημιουργήθηκε από μια ομάδα διατροφολόγων σεφ και γιατρών με σκοπό να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης παχυσαρκίας στους κατοίκους των Σκανδιναβικών χωρών. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες που να επιβεβαιώνουν τα οφέλη της συγκεκριμένης διατροφής στην υγεία σε σχέση με τη Μεσογειακή διατροφή, τουλάχιστον αποτελεί μια καλή επιλογή.

Τέλος όσο αφορά την απώλεια βάρους, έρευνα που δημοσιεύτηκε διαπίστωσε όσοι ακολούθησαν την Σκανδιναβική Διατροφή έχασαν κατά μέσο όρο 10 κιλά χωρίς να μετράνε τις θερμίδες. Παρόλα αυτά χρειάζονται περεταίρω μελέτες για να βγάλουμε έγκυρα συμπεράσματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα