WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έπινα πράσινο τσάι με λεμόνι για ένα μήνα και δείτε τι μου συνέβη


Τζουλιάννα Καρνέζη

12 Απριλίου 2018

stocksnap-jjod797hpt.jpg

Κάθε πρωί και για ένα μήνα έστυβα ένα λεμόνι και το πρόσθετα στο τσάι μου. Καθώς περνούσαν οι μέρες το πρώτο που συνειδητοποίησα ήταν πως ενυδάτωνα περισσότερο το σώμα μου. Μπορεί να έχετε διαβάσει ή ακούσει ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, όμως η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική. Γιατί τα 8 ποτήρια δεν αφορούν μόνο το νερό, αλλά όλα τα ροφήματα, όπως το τσάι, το χαμομήλι, τους χυμούε μέχρι και κάποια τρόφιμα που περιέχουν νερό, κυρίως φρούτα και λαχανικά. Έτσι εντάσσοντας το πράσινο τσάι με το λεμόνι στην καθημερινότητά  μου κατάλαβα πόσο πολύ με βοηθούσε στην ενυδάτωση.

Ένα άλλο θετικό που διαπίστωσα ήταν πως βελτιώθηκε η λειτουργία του γαστρεντερικού μου συστήματος, κάτι που οφείλεται στο λεμόνι. Και αυτό γιατί η σύστασή του είναι παρόμοια με αυτή του σάλιου και του υδροχλωρικού οξέους στα πεπτικά υγρά, με αποτέλεσμα να βοηθάει τη λειτουργία της πέψης.

Διαβάστε εδώ: Selena Gomez: Πώς κατάφερε να χάσει 6 κιλά σε μια εβδομάδα

Εκτός όμως από το πεπτικό σύστημα βελτιώθηκε και το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Και το διαπίστωσα γιατί σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι μου ήταν άρρωστοι και παρόλα αυτά κατάφερα να βγω αλώβητη. Σκεπτόμενη λοιπόν την περσινή χρονιά που ήμουν κάθε λίγο και λιγάκι με πονόλαιμο ή με μπουκωμένη μύτη, υπέθεσα ότι για τη φετινή ευεξία υπεύθυνη ήταν η αντιοξειδωτική δύναμη του πράσινου τσαγιού. Και εκεί που έπινα μόνο ένα φλιτζάνι, άρχισα να αυξάνω την ποσότητα με αποτέλεσμα μέχρι και τώρα να μην έχω αρρωστήσει ούτε μια μέρα.

Όλοι θα έχετε ακούσει ότι το πράσινο τσάι είναι χαλαρωτικό. Μια συνήθεια που είχα κάθε βράδυ, ήταν να πίνω ένα ποτήρι κρασί για να χαλαρώσω από την ένταση της ημέρας. Όταν άρχισα το πείραμα, αντικατέστησα το κρασί με ένα φλιτζάνι ζεστό πράσινο τσάι με λεμόνι και συνειδητοποίησα πόσο με χαλάρωνε. Το αποτέλεσμα; Και τις θερμίδες από το κρασί γλίτωσα και τον πονοκέφαλο της επόμενης μέρας.

Τελειώνοντας το πείραμα αναρωτήθηκα αν έχασα κιλά. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν έχασα ούτε ένα γραμμάριο αφού δεν άλλαξα κάτι στη διατροφή μου απλά πρόσθεσα το τσάι με το λεμόνι. Μπορεί το συγκεκριμένο ρόφημα να προβάλλεται σαν εχθρός του λίπους, ωστόσο δεν μπορείτε να χάσετε κιλά πίνοντας μόνο πράσινο τσάι με λεμόνι, αντ αυτού για να πετύχετε μακροχρόνια απώλεια βάρους πρέπει να ακολουθείτε την κατάλληλη διατροφή.

Τέλος εάν πάσχετε από την καρδιά, τους νεφρούς ή έχετε ηπατικά προβλήματα, αναιμία, γλαύκωμα, οστεοπόρωση ή άγχος, να αποφεύγετε να πίνετε πράσινο τσάι. Επιπλέον, το πράσινο τσάι αλληλεπιδρά με ορισμένα φάρμακα, γι αυτό καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας, πριν το πιείτε, αν παίρνετε οποιαδήποτε φάρμακα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.