WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν ακολουθήσετε τη δίαιτα Dukan


Τζουλιάννα Καρνέζη

16 Μαΐου 2018

hanny-naibaho-353176-unsplash.jpg

Η πιο δύσκολη φάση από τις 4 είναι η πρώτη διότι πρέπει να καταναλώνετε μόνο πρωτεΐνη και να απαρνηθείτε τα ζυμαρικά, το ψωμί, τα δημητριακά μέχρι και τα λαχανικά. Είναι λοιπόν λογικό στην αρχή να νιώθετε περιορισμένοι και να έχετε αρκετά νεύρα. Για να μην αναφέρω τα σωματικά συμπτώματα με τα οποία μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι όπως είναι η δυσκοιλιότητα, η κακή αναπνοή και η ξηροστομία. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μέχρι να περάσει η πρώτη φάση που περιλαμβάνει μόνο πρωτεΐνη το σώμα σας θα ταλαιπωρηθεί αρκετά. Στη δεύτερη φάση τα πράγματα μπορεί να είναι κάπως καλύτερα αφού προστίθενται και τα λαχανικά. Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αίσθημα της καταπίεσης να μην έχει φύγει και να δυσκολεύεστε να την ακολουθήσετε.

Διαβάστε εδώ: Οι κυριότεροι λόγοι που δεν έχετε λεπτές γάμπες και πώς να τις αποκτήσετε

Και έφτασε η στιγμή για το καίριο ερώτημα: θα χάσετε κιλά; Ναι θα χάσετε, αλλά μετά από πολλή στέρηση και αρκετό κόπο, ενώ παρατηρείται η άμεση πρόσληψη των χαμένων κιλών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα τη σταματήσετε. Επίσης είναι σημαντικό να σημειωθεί πως τα επιστημονικά δεδομένα μαρτυρούν την αναποτελεσματικότητάς της αφού η συγκεκριμένη δίαιτα βασίζεται στον αποκλεισμό ολόκληρων ομάδων τροφίμων. Όταν δεν περιλαμβάνετε στο διαιτολόγιό σας τροφές όπως τα όσπρια, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα, τα λαχανικά, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης χρόνιων νοσημάτων, διότι αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και προστατεύουν τον οργανισμό από τις διάφορες ασθένειες.

Διαβάστε εδώ: Τι πρέπει να τρώνε οι γυναίκες για να έχουν ορμονική ισορροπία

Καταλήγοντας θα ήθελα να επισημάνω πως ο περιορισμός στην επιλογή τροφίμων αυξάνει το αίσθημα της στέρησης με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα να εμφανίστε συμπτώματα όπως κατάθλιψη, μελαγχολία και νεύρα. Η λύση για την απώλεια κιλών δεν βρίσκεται σε μαγικές δίαιτες, αλλά στην υιοθέτηση ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.