WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε πώς θα χάσετε κιλά μετά την ηλικία των 40


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Ιουνίου 2018

Δείτε πώς θα χάσετε κιλά μετά την ηλικία των 40  - Κεντρική Εικόνα

Να κατανοήσετε τι πραγματικά συμβαίνει. Καταρχάς εάν θέλετε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος στα 40 σας, τότε πρέπει να καταλάβετε πως το σώμα σας αλλάζει σημαντικά από αυτή την ηλικία και μετά, ανεξαρτήτως φύλου. Έτσι είναι πολύ εύκολο να πάρετε κιλά και πολύ δύσκολο να τα χάσετε. Εάν λοιπόν έχετε μπει σε διαδικασία δίαιτας είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια και χρόνος από  ό,τι όταν ήσασταν πιο νέοι.

Καταναλώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι στην ηλικία των 40 ετών πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, καθώς τα θρεπτικά συστατικά και τα αντιοξειδωτικά μπορούν να σταθεροποιήσουν τις ορμονικές διακυμάνσεις και επίσης να ενισχύσουν το μεταβολικό ρυθμό σε κάποιο βαθμό, συμβάλλοντας έτσι στην ταχύτερη απώλεια των λιποκυττάρων στο σώμα.

Να τρώτε λιγότερο. Όπως προανέφερα πολλά αλλάζουν στο σώμα σας μετά τα 40 έτη, γι αυτό και η μείωση της ποσότητας φαγητού που καταναλώνατε μέχρι σήμερα πρέπει να μειωθεί, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε εδώ: Δείτε πώς θα σταματήσετε το βραδινό τσιμπολόγημα

Μην παραλείπετε το πρωινό. Αυτός είναι ένας γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας. Ωστόσο εάν έχετε πατήσει τη δεκαετία των 40 μπορεί να έχετε την τάση να παραλείπετε το πρωινό γεύμα γιατί οι απαιτήσεις τρέχουν και νιώθετε πως δεν σας φτάνει ο χρόνος. Έτσι μπορεί να είναι δύσκολο να φτιάξετε και να καθίσετε να φάτε πρωινό, ωστόσο αξίζει να το προσπαθήσετε εφόσον θέλετε να χάσετε ή να διατηρήσετε το βάρος σας.

Γυμναστείτε. Όσο μεγαλώνουμε χάνουμε όλο και περισσότερη μυϊκή μάζα, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται ο μεταβολισμό και να γίνεται πιο δύσκολη η προσπάθεια απώλειας βάρους. Είναι λοιπόν σημαντικό να ασκείστε τουλάχιστον 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

Ελέγξτε το θυρεοειδή σας. Αν τρώτε υγιεινά και ασκείστε και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χάσετε βάρος, ίσως έχετε πρόβλημα με το θυρεοειδή σας. Εάν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί σωστά, εκτός από την αύξηση του σωματικού βάρους, μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση, πόνο στις αρθρώσεις ή στους μυς και κατάθλιψη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.