Μικρά μυστικά για να φαίνεστε 10 χρόνια νεότερες

Τζουλιάννα Καρνέζη
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2018
33640326-857359091118339-3934347866004258816-n.jpg

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology υποστήριξε, ότι οι γυναίκες που γυμνάζονταν έδειχναν νεότερες, από εκείνες που έκαναν καθιστική ζωή. Επίσης, υποστηρίζεται ότι όσοι έχουν εντάξει τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητα τους, ζουν περισσότερο και έχουν μειωμένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις.

Διατηρήστε το βάρος σας υπό έλεγχο. Μείνετε σε ένα υγιές βάρος για ζήσετε περισσότερα χρόνια. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις διαπίστωσε, ότι οι άνθρωποι που ήταν παχύσαρκοι έζησαν λιγότερο σε σύγκριση με άτομα φυσιολογικού βάρους. Οι ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, είναι η στεφανιαία νόσος, υπέρταση, διαβήτη και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Εάν διατηρείτε ένα υγιές βάρος, τότε θα δείχνετε  νεότερες και θα έχετε ενέργεια και ευεξία.

Κόψτε το κάπνισμα. Δεν αποτελεί καμία έκπληξη, που οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που δεν κάπνιζαν έδειχναν πιο νέες εμφανισιακά αλλά και έζησαν περισσότερο από εκείνες που ήταν καπνίστριες. Είναι ξεκάθαρο ότι, το τσιγάρο συνδέεται με πολλές ασθένειες, όπως καρδιακές παθήσεις, πνευμονικές διαταραχές και καρκίνο. Επίσης, το κάπνισμα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο γερασμένη, από ότι είναι στη πραγματικότητα.

Η υγιεινή διατροφή είναι το α και το ω για να φαίνεστε νεότερες και να έχετε ένα όμορφο δέρμα. Τα συστατικά των τροφών μπορούν να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα, αλλά και να προστατέψουν το δέρμα από τα σημάδια της γήρανσης. Η συνταγή για περισσότερη διάρκεια ζωής και για τη νεότητα κρύβεται στην ισορροπημένη διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη, σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Εντάξετε την υγιεινή διατροφή στη ζωή σας και τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν