WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εάν τρώτε αυτό το τρόφιμο κάθε μέρα θα χάσετε κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

21 Αυγούστου 2018

toa-heftiba-205003-unsplash.jpg

Η απώλεια βάρους απαιτεί υπομονή και φυσικά ένα συνδυασμό σωστής διατροφής και άσκησης. Ωστόσο υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σας προσφέρουν μια έξτρα βοήθεια στην προσπάθεια σας να χάσετε κιλά. Και μια από αυτές είναι το πλιγούρι βρώμης. Να είστε βέβαιοι ότι, εάν το προσθέστε στη διατροφή σας θα αποκομίσετε πολλά οφέλη για την υγεία και για το βάρος σας. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Ένας από τους λόγους που το πλιγούρι βρώμης, σας βοηθάει να χάσετε βάρος οφείλεται στις διαλυτές φυτικές ίνες που περιέχει. Υπάρχουν δύο τύποι ινών, οι διαλυτές και οι αδιάλυτες. Οι διαλυτές φυτικές ίνες μένουν στο στομάχι περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα, να σας κρατάνε χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, αυξάνουν την κανονικότητα του πεπτικού σωλήνα, βοηθώντας κυρίως τα άτομα με δυσκοιλιότητα ή με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Το πλιγούρι βρώμης είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα, με υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, με έξι γραμμάρια ανά ½ φλιτζάνι.

Διαβάστε εδώ: Αυτή η γυναίκα έχασε 45 κιλά και μας δείχνει τα σημάδια της περνώντας ένα ισχυρό μήνυμα

Το πλιγούρι βρώμης είναι ένα από τα καλύτερα δημητριακά, όταν ψάχνετε για χαμηλότερες επιλογές θερμίδων. Οι υδατάνθρακες είναι απαραίτητοι για την παραγωγή ενέργειας, αλλά αν καταναλώνετε απλούς υδατάνθρακες, όπως κέικ, μπισκότα, σοκολάτες, κινδυνεύετε να οδηγηθείτε σε αύξηση του σωματικού βάρους. Η βρώμη είναι ένας μοναδικός υδατάνθρακας, γιατί είναι πραγματικά πολύ χαμηλή σε θερμίδες, σε σύγκριση με όλους τους άλλους σπόρους, καθιστώντας τη, το καταλληλότερο τρόφιμο, όταν θέλετε να χάσετε κιλά.

Γνωρίζατε πως το πλιγούρι βρώμης μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει στην κατακράτηση υγρών;  Αυτό συμβαίνει γιατί περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β και κάλιο, που είναι φυσικά διουρητικά. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι διαλυτές στο νερό, έτσι ώστε το σώμα σας να καταναλώνει ό, τι χρειάζεται, και να αποβάλλει το υπόλοιπο μέσω των νεφρών. Το κάλιο είναι ένα βασικό μέταλλο, που χρειάζεται το σώμα σας, διότι ρυθμίζει τα επίπεδα του νερού. Όπως το νάτριο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα, έτσι από την άλλη, το κάλιο μειώνει τις κατακρατήσεις. Ως εκ τούτου, το πλιγούρι βρώμης είναι ένα φυσικό διουρητικό, που μπορεί να νικήσει το φούσκωμα και να μειώσει το σωματικό βάρος.

Διαβάστε εδώ: 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να ζήσετε περισσότερο

Μήπως έχετε παρατηρήσετε ότι, όταν καταναλώνετε πλιγούρι βρώμης νιώθετε  χορτάτοι για ώρες; Αυτός είναι ένας από του λόγους που κάνει αυτή τη τροφή ιδανική για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. Παρέχει  μακράς διαρκείας καύσιμα, και εξορκίζει την πείνα, που οδηγεί στην κατανάλωση πρόχειρου φαγητού. Να είστε προσεκτικοί όμως, αυτό δεν ισχύει, εάν καταναλώστε το πλιγούρι βρώμης μαζί με ζαχαρούχα συστατικά και ανθυγιεινά λίπη, που εμποδίζουν την απώλεια βάρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.